Ρεσιτάλ πιάνου της Κούλης Τσολοδήμου


Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, προσφέροντας εξαιρετικές μουσικές βραδιές, τόσο χορωδιακής όσο και σολιστικής μουσικής. Για 10 ημέρες στην Καρδίτσα από 10 έως 19 Ιουλίου 2014 προσφέρονται καλλιτεχνικές βραδιές μουσικής υψηλής ποιότητας με μεγάλους καλλιτέχνες και χορωδιακά σύνολα.

 

Μάγεψε το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα Αφροδίτη του Ξενοδοχείου Κιέριον η Σερβική Γυναικεία Χορωδία του Πανεπιστημίου του NIS υπό τη διεύθυνση της Ιβάνα Μίροβιτς, που ερμήνευσε ένα πλήρες πρόγραμμα όπως απαιτεί ο Κανονισμός του Φεστιβάλ από την αρχαιότητα και τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Αντάξια στάθηκε και η Μικτή Ελληνική Χορωδία της Περαίας Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση της Ελεονώρας Καλαιτζίδου. Την Κυριακή το βράδυ οι δύο ιταλίδες πιανίστριες FrancescaBellocchio και AnnaLongobardi σαγήνευσαν το κοινό ερμηνεύοντας έργα των Mprams, Strauss, Tchaikovsky και Μoskovsky. Τη Δευτέρα μάγεψε το κοινό ο νεαρός ταλαντούχος Ιταλός πιανίστας AntonioSensale.

 

Με το ρεσιτάλ πιάνου της Κούλης  Τσολοδήμου, συνεχίζεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, η  έβδομη (7η) μέρα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στις 9:15μμ, στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας Ν. Ευθυμιάδης. Στο σημερινό ρεσιτάλ, θα παιχτούν έργα των Καλομοίρη, Παπαϊωάννου, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κωνσταντινίδη και Οικονόμου.

 

Το 32ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες, Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Nicolo Jommelli (1714 – 1774) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του, Σπυρίδωνα Ξύνδα (1814 – 1896) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean-Phillipe Rameau (1683 – 1764) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, Giacomo Meyerbeer (1791 – 1864) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Stevan Mokranjac (1856 – 1914) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, που τιμά όλος ο χορωδιακός κόσμος  παγκοσμίως.

Στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχουν αξιόλογες Χορωδίες και διακεκριμένοι σολίστ τραγουδιού πιάνου και κιθάρας   από την Ελλάδα, Ιταλία και Σερβίας σένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής αισθητικής. Σολίστ πιάνου όπως ο καταπληκτικός νεαρός ταλαντούχος Ιταλός πιανίστας AntonioSensale, η περίφημη Γυναικεία Χορωδία του Μουσικού Πανεπιστημίου της NIS(ΣΕΡΒΙΑ), η διακεκριμένη Ελληνίδα πιανίστρια Κατερίνα Γκόλγκαρη, το εξαιρετικό Ιταλικό ντουέτο Πιάνου για 4 χέρια FrancescaBellocchio και AnnaLongobardi, ο σπουδαίος Έλληνας κιθαρίστας Βασίλης Καναράς, ο νεαρός Ιταλός πιανίστας UgoRuocco και πολλοί άλλοι.

Επιπλέον διαθέτει ένα κανονισμό μοναδικό ίσως σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων κατόπιν παραγγελίας σε Έλληνες και ξένους συνθέτες βοηθώντας έτσι την σύγχρονη δημιουργία. Ακόμη εξασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό εκτελεστών, που έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης και της οικουμένης.

Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν  ηθικά και μόνον η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας Νίκος Ευθυμιάδης.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

 

Οι σολιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην άνετη, κλιματιζόμενη αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας Ν. Ευθυμιάδης, έναν χώρο με άψογη ακουστική και πιάνο με ουρά, χάριν της αρτιότερης διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΥΛΗΣ ΤΣΟΛΟΔΗΜΟΥ

 

Η Κούλη Τσολοδήμου γεννήθηκε στην Πάτρα και φοίτησε στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό διπλώματος «Άριστα» και τιμητικής διάκρισης παμψηφεί. Για σειρά ετών μελέτησε πιάνο με το Ρώσο διακεκριμένο σολίστα RoudolfKehrer. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής καθώς και Μεσαιωνικά και Νεοελληνικά γράμματα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εμφανίστηκε ως σολίστ σε πόλεις της Κύπρου και έλαβε μέρος σε πολλά σχήματα Μουσικής Δωματίου σε συνεργασία με σημαντικούς Έλληνες και Ξένους Μουσικούς. Συνέπραξε με τη φιλαρμονική ορχήστρα Ιασίου καθώς και με τη συμφωνική ορχήστρα του Galasτης Ρουμανίας καθώς επίσης με την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Λάρισας και την ορχήστρα εγχόρδων του Δήμου Γλυφάδας. Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά το μουσικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου και τις Ημέρες Θεάτρου και Μουσικής στην ίδια Πόλη. Ανέλαβε επανειλημμένα μουσικές και θεατρικές παραγωγές για το θεσμό των Ζευξίων, καθώς και για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Έχει εκδώσει μέχρι τώρα 5 ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει γαλλική, ιταλική και ισπανική ποίηση. Συνεργάζεται σαν αρθογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει γράψει μουσική για θέατρο και έργα για χορωδία και πιάνο για διάφορα μουσικά σύνολα. Τέλος, οργάνωσε και διευθύνει τη μουσική σχολή Εμμέλεια στη Ναύπακτο η οποία κάθε χρόνο διοργανώνει συναυλίες, παραστάσεις και δρώμενα πολιτισμού, δραστηριότητες για τις οποίες βραβεύτηκε το 1999 με χρυσό μετάλλιο του Υπουργείου Παιδείας.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Μουζακίου πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο Μεταφορά τεχνογνωσίας στην Μεσόγειο για την βιώσιμη ανάπτυξη των χωριών