Ειδήσεις

Ραντεβού στις 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια δίνουν οι αγρότες


«Με το κεφάλι ψηλά και την πεποίθηση ότι δόθηκε αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας, θα διεκδικήσουμε με άλλες μορφές παρέμβασης το δίκιο μας, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος» επισημαίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου Ε65 στην Καρδίτσα και του Μπλόκου στον Πλατύκαμπο Λάρισας, χαιρετίζοντας τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στα συγκεκριμένα σημεία, αναδεικνύοντας τα ουσιαστικά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και διεκδικώντας άμεσες λύσεις. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους για την Κυριακάτικη πανελλαδική σύσκεψη που συγκαλεί στη Νίκαια η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στην Καρδίτσα

Στα χωριά τους επιστρέφουν την Τρίτη 10 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί οι αγρότες που συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Καρδίτσας στον κόμβο του Ε65. Οι αγρότες αποχωρούν από το δρόμο και επιστρέφουν στη βάση τους, ωστόσο ετοιμάζονται για την Κυριακάτικη πανελλαδική σύσκεψη που συγκαλεί στη Νίκαια η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο μπλόκο, διαμήνυσαν ότι το μεγάλο «ραντεβού» δίνεται την Κυριακή στη Νίκαια, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη φορά, μέσα από τον πανελλαδικό συντονισμό και με μεγάλη καθολική πίεση, οι αγρότες πρέπει να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που εντείνονται. Οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας εξαπέλυσαν πυρά εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, επισημαίνοντας την αρνητική τους στάση απέναντι τους και την απαξίωση στο αίτημα των αγροτών για διάλογο.

Μιλώντας εκ μέρους του μπλόκου, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας ευχαρίστησε όλους τους φορείς που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για την παρουσία των ΜΑΤ και την αρνητική στάση στο αίτημα των αγροτών για συνάντηση, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους στα προβλήματα των τιμών στο βαμβάκι και το κόστος παραγωγής. «Ο υπουργός βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί για οποιοδήποτε άλλο θέμα, πλην των αγροτικών προβλημάτων» ανέφερε και πρόσθεσε «θα θέλαμε, όμως, ο κάθε αγρότης να λάβει σοβαρά υπόψη του την ευθύνη που έχει για τη μη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Με τη μαζικότερη παρουσία στα μπλόκα πιθανόν να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί».

Στη Λάρισα

«Τους αγρότες του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου, που επί μια εβδομάδα παρέμειναν με τα τρακτέρ στο Μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Γαλήνης, αναδεικνύοντας τα ουσιαστικά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και διεκδικώντας άμεσες λύσεις», χαιρετίζει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), τονίζοντας ότι «με το κεφάλι ψηλά και την πεποίθηση ότι δόθηκε αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας, θα διεκδικήσουμε με άλλες μορφές παρέμβασης το δίκιο μας, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος».

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» (ΟΑΣΤ).

 

Προηγούμενο άρθρο Ο λαμπερός Μύλος των Ξωτικών συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ!
Επόμενο άρθρο Διάλογος πάνω σε θέματα Γάμου και Οικογένειας