Στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, η κυβερνητική πλειοψηφία είχε μία απώλεια, αφού η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός κ. Τζάκρη, ψήφισε αντίθετα με την γραμμή του κόμματος στο οποίο ανήκει, με αποτέλεσμα να διαγραφεί απ’ αυτό.
Δικαιολογώντας την απόφασή της αυτή να καταψηφίσει δηλ. την κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν μπορεί να στηρίζει το Μνημόνιο και τα δεινά του Ελληνικού λαού που αυτό σώρρευσε.
Διερωτώμαι αν υπάρχει ίχνος ντροπής, αν υπάρχει τσίπα σε πρόσωπα σαν την Τζάκρη, καθώς και τους ομοίους της Βουδούρη, Μπόλαρη, Μιχελογιαννάκη, Ανδρουλάκη και Λούκα Κατσέλη. Οι πολιτικοί αυτοί, αφού υπερψήφισαν τον Ιούνιο 2010 το Μνημόνιο και μας έβαλαν σ’ αυτό οριστικά, χωρίς μάλιστα ωρισμένοι απ’ αυτούς όπως π.χ. η τότε υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη να το διαβάσουν, τώρα διαμαρτύρονται κατά του Μνημονίου και αγανακτούν δήθεν για τις συνέπειές του. Αφού δημιούργησαν με την ψήφο τους τις σκληρές δεσμεύσεις του Μνημονίου, απ’ τις οποίες προσπαθεί η παρούσα Κυβέρνηση να ξεφύγει, στη συνέχεια αλλά και τώρα με περισσή θρασύτητα και αναίδεια, την κατηγορούν γιατί αυτή πράττει και ενεργεί σύμφωνα με τις σκληρές συνθήκες, τις οποίες αυτοί και αυτές με την ψήφο τους δημιούργησαν. Ενεργώντας όπως τα βατράχια που φεύγουν απ’ την λακκούβα που δεν έχει νερό και πηδάνε σε άλλη προκειμένου να ζήσουν, όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά ούτε και ζητούν μια συγνώμη.
Όταν υπάρχει προσωπική ευθύνη για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο και στα όσα επακολούθησαν, ασφαλώς και δεν φτάνουν η ανάληψη της ευθύνης και η συγνώμη, που δεν ήλθαν εξ άλλου ποτέ. Η συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών απ’ την ψήφο που το 2010 έδωσαν, τους υποχρέωνε ή να μείνουν και να στηρίξουν την προσπάθεια εξόδου απ’ εκεί που και εξ αιτίας τους εισήλθε η χώρα, ή να πάνε αμετάκλητα στα σπίτια τους.
Αυτούς όμως και αυτές, το μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει, είναι να βρουν την καινούργια με νερό λακκούβα, για να πηδήξουν εκεί και να σωθούν.
ΠΑΥΛΟΣ Β. ΣΙΟΥΦΑΣ
Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας