Ειδήσεις

Π. Νάνος: Ελάτε να σχεδιάσουμε το Δήμο Λ. Πλαστήρα που ονειρευόμαστε


Στην παρουσίαση του συνδυασμού και του προγράμματός του προχώρησε, στο πλαίσιο επίσημης σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Παυσίλυπο, ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος.

Ο κ. Νάνος θα είναι υποψήφιος με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό για την Ανάπτυξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα «Νέοι Ορίζοντες».

Για την προσωπικότητα και το έργο του υποψήφιου δημάρχου μίλησαν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι ήταν και διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Συγκεκριμένα, μίλησαν ο καθηγητής της Καρδιολογίας κ. Φίλιππος Τρυποσκιάδης, πρώην διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και ο καθηγητής της Νεφρολογίας κ. Γιάννης Στεφανίδης, πρώην πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και νυν Κοσμήτορας, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπανάτσας.

Ακολούθως, ο κ. Νάνος παρουσίασε το όραμα και τους στόχους που έχει ο συνδυασμός για την ανάπτυξη των παραλίμνιων κοινοτήτων. Παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, προπαντός για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που έχασε μεγάλο μέρος της αγοράς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος: «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ανεξάρτητο συνδυασμό με στελέχη από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, με αφετηρία την αγάπη για τον τόπο και την ανησυχία για παρακμή και την στασιμότητα της τελευταίας δεκαετίας. Από καιρό υπάρχει διάχυτη η ανάγκη για αλλαγή προσώπων, προπαντός πολιτικής Ανάπτυξης στη λίμνη Πλαστήρα.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή: η κατακόρυφη πτώση του Τουρισμού την τελευταία δεκαετία είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, την εγκατάλειψη της παραγωγής στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, την αύξηση της ανεργίας, την οικονομική ασφυξία.

Είναι ώρα να περάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με μετρήσιμα αποτελέσματα για τις κοινότητες και τους ανθρώπους. Ο τόπος χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα που θα μας οδηγήσει σε εποχή Δημιουργίας και Ανάπτυξης.

Πιστεύουμε ότι για να βγούμε από το αδιέξοδο, απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής και σύγχρονος τρόπος διοίκησης του Δήμου, απαλλαγμένο από καθεστωτικές αντιλήψεις και παθογένειες που χαρακτηρίζουν την σημερινή λειτουργία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα».

Μεταξύ άλλων, ο συνδυασμός του Παναγιώτη Νάνου θα δώσει έμφαση στην κοινωνική οικονομία, στον σχεδιασμό ενός Πολυκεντρικού Δήμου με ισόρροπη ανάπτυξη, στη διεκδίκηση για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων που είναι απαραίτητοι,  στη λειτουργία Ψηφιακού Δήμου και στη δημιουργία μιας δυναμικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ στρατηγικός στόχος είναι ο «τουρισμός 4 εποχών και όλων των ημερών στη λίμνη Πλαστήρα».

Αυτό το τελευταίο αναμένεται να επιτευχθεί μέσα από ένα σχέδιο ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού με έμφαση σε μορφές που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στο βαθμό που θα έπρεπε, μέσα από την ανάδειξη της ιστορικότητας των Αγράφων, με βαρύτητα στον ορειβατικό τουρισμό, με τη δημιουργία αθλητικών-προπονητικών κέντρων και άλλα.

Επίσης, ο κ. Νάνος αναφέρθηκε στα οργανωτικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση των κτηνοτροφών για τα προβλήματα του κλάδου
Επόμενο άρθρο Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Σοφάδων την 28η Οκτωβρίου