Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής βάμβακος σήμερα στη Νομαρχία.


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας ανέλαβε πρωτοβουλία για την οργάνωση της συζήτησης για το παρόν και το μέλλον της καλλιέργειας βαμβακιού στο νομό μας.

Στόχος είναι η διερεύνηση της δυνατότητας στήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας. Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από τον έντονο προβληματισμό για το μέλλον μιας καλλιέργειας που καταλάμβανε μέχρι πρόσφατα το 60% των καλλιεργουμένων εκτάσεων του Νομού.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι το βαμβάκι, ως προϊόν, εξασφάλιζε και εξασφαλίζει βασική απασχόληση για πολλές αγροτικές οικογένειες και μερική απασχόληση για πολλές άλλες αστικές οικογένειες, που ασχολούνται στα διάφορα στάδια της παραγωγικής και μεταποιητικής βιομηχανίας του βαμβακιού (π.χ. διακίνηση, εμπόριο, βαμβακοβιομηχανία, κλπ) και αποτελεί κύρια πηγή οικονομικών εισροών στον νομό μας στηρίζοντας πλήρως τα εισοδήματα πολλών περιοχών του Νομού.  

Ανάμεσα στους σκοπούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι η στήριξη του προϊόντος και κατ’ επέκταση των παραγωγών.  Στα πλαίσια αυτά, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε την συγκρότηση της Επιτροπής Βάμβακος ώστε να συντονίζει τη διαδικασία για τη στήριξη του προϊόντος.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκαλεί ο Αντινομάρχης Γιώργος Παπάρας αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα που είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής,  έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των πεδινών Δήμων, των Γεωπονικών Συλλόγων, των εκκοκκιστών, των υπηρεσιών που ασχολούνται με το βαμβάκι καθώς και εκπρόσωποι συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων των αγροτών. 

 Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής βάμβακος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 7.30 μμ στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας και είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Δεν εφησυχάζουμε. Ο αγώνας για ανάπτυξη του Δ. Παλαμά είναι διαρκής