Τη Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας, το πάλαι ποτέ ζωντανό «φυτώριο» στελεχών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, επισκέφτηκαν σαράντα πέντε (45) σπουδαστές της εκπαιδευτικής περιόδου 1996-1998 και «ἐμνήσθησαν ἅπαντες ἡμερῶν ἀρχαίων».
Η συνάντηση των τέως σπουδαστών, μετά από τόσα χρόνια, στους χώρους της Σχολής Αστυφυλάκων προκάλεσε πολλά και ανάμεικτα ερεθίσματα μνήμης από τη διετή διαβίωσή τους και την πολύπλευρη εκπαίδευσή τους εκεί. Παρόντες ήταν και ο τότε Διοικητής της Σχολής κ. Δημήτριος Καλλιαντζής μαζί με τους Αξιωματικούς και τους εκπαιδευτές.
Στις μεταξύ τους συζητήσεις που αναπτύχθηκαν, επικράτησε η άποψη πολλών ότι μέσα στη Σχολή καλλιεργήθηκε η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και ο αλτρουϊσμός και προβλήθηκε το κοινωνικό πρόσωπο του σύγχρονου Αστυνομικού.
Συγκινητική υπήρξε η ευγενής θύμηση του συναδέλφου και σπουδαστή της Σχολής ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Γεώργιου, ο οποίος απεβίωσε συνεπεία τροχαίου ατυχήματος κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας του, όταν υπηρετούσε στην ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Μάλιστα, με πολλή αγάπη συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό στη μνήμη του, με σκοπό να δοθεί στην οικογένειά του.
Στη συνέχεια, όλοι μαζί επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μουσείο, όπου περιηγήθηκαν ανάμεσα στα διάφορα ιστορικά εκθέματα και ξεναγήθηκαν από τον ιδρυτή του.
Προτού ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στο Μουσείο, εκ μέρους των συναδέλφων του ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Βασίλειος Βλαχογιάννης, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Λάρισας, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών τα εξής:
«Έπειτα από μία άκρως συγκινητική επανένωση στο χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων, η ζωή μας επιφύλαξε ακόμη μία. Η επίσκεψη της εκπαιδευτικής σειράς Αστυφυλάκων 1996-1998 σ´ αυτόν εδώ το χώρο του Αστυνομικού Μουσείου, μας έδωσε νέα οπτική και κουράγιο για το μέλλον μας στο Σώμα. Μόλις σήμερα καταλάβαμε όλοι αυτό που είχε πει ο Γεώργιος Τερτσέτης: Ανέβηκα στις πλάτες των προγόνων μου για να δω καλύτερα το μέλλον».
Αποχαιρετώντας με έκδηλη συγκίνηση ο κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, τέως Διοικητής τους και ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου, τους υπενθύμισε τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη στην Ασκητική του: «Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».