Ειδήσεις

Πρωτοβουλίες του Δήμου Παλαμά για τα αδέσποτα


Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος  με τα αδέσποτα αναλαμβάνει ο Δήμος Παλαμά με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ορθολογική διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων.

Η εγκατάλειψη ενός ζώου δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο για το ζώο όσο και για την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον νόμο για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, είναι υποχρέωση των κατόχων τους να προσκομίζουν, επί αποδείξει, στον Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου τους, ώστε να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τον αριθμό δεσποζόμενων σκυλιών.

Ο Δήμος Παλαμά για πρώτη φορά εφαρμόζει πρόγραμμα εμβολιασμού του ιού της λύσσας και ταυτόχρονα προβαίνειστη σήμανση του ζώου προς όφελος της δημόσιας υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς. Ήδη στη Δ.Κ. Παλαμά εμβολιάστηκαν δέκα αδέσποτα σκυλιά και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε ολόκληρο τον Δήμο.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με την αστυνομία για την εφαρμογή του νόμου για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης, της κακοποίησης και της μη ανάληψης υποχρεώσεων από τους ιδιοκτήτες  δεσποζόμενων σκυλιών.

Τέλος ο Δήμος θα ξεκινήσει σειρά δράσεων σε σχολεία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Προηγούμενο άρθρο Τα προβλήματα του Δ. Αργιθέας επί τάπητος
Επόμενο άρθρο Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας