Πρωταγωνιστές των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας τα παιδιά


Τα παιδιά αναδεικνύονται σε μεγάλους πρωταγωνιστές των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2012- Πρωτοχρονιά 2013» που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 20/12 πραγματοποιήθηκε στο Παυσίλυπο η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των ΚΔΑΠ Παυσιλύπου και Γιολδάση  μέσα σ’ ένα κλίμα γιορτινό και γεμάτο παιδικές φωνές . Τα παιδιά παρουσίασαν δρώμενα, θεατρικό, ποιήματα, χορευτικά και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Οι μικροί ηθοποιοί μάγεψαν τους θεατές και  καταχειροκροτήθηκαν. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος  της ΔΗΚΕΚ κ. Ολγ. Μακρή και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Καρδίτσας κ. Γ. Φαλάρας.

Το πρωί της Παρασκευής 21/12 επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η κεντρική πλατεία.

Η αρχή έγινε με τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας στο χώρο του σπιτιού του Αη Βασίλη.

Ακολούθησε συναυλία με βιολιά σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας, ενώ η μουσική πανδαισία ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας. Τις μουσικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθ. Μαρκινός και Αθ. Μπουραζάνης.

Το απογευματινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε συναυλία με το συγκρότημα Peri + On Air στην κεντρική πλατεία και τα εγκαίνια της έκθεσης μελών της ΛΕΦΚΚ με θέμα «Πορτρέτα», η οποία θα λειτουργεί από τις 19.30 – 22.00.

 

Η συνέχεια των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το επόμενο τριήμερο με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

– Ώρα 11.00πμ. – Κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Συναυλία της Μουσικής Σχολής Karezi

– Ώρα 12.00πμ.- Παυσίλυπο

Θεατρικά δρώμενα και κάλαντα από τα παιδιά των ΚΔΑΠ Αρτεσιανού και Καρδιτσομαγούλας. Το ΚΔΑΠ Αρτεσιανού θα παρουσιάσει την παράσταση «Τα τρία δώρα του Αη Βασίλη» και το ΚΔΑΠ Καρδιτσομαγούλας την παράσταση «Ο παπουτσής και τα ξωτικά»

– Ώρα 6.00μμ. – Παυσίλυπο

«Τα Χριστούγεννα έχουν φθάσει και όλα μοιάζουν μαγικά». Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινάδων. Κάλαντα, αφήγηση από τον Κώστα Πεσλή, ιστορικό-λαογράφο, τραγούδια και ποιήματα

Τραγουδάει η Χριστίνα Αργυροπούλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί Ντίνα Εγγλέζου, Γιώργος Τσιάλας και Βαγγέλης Τάντος του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας. Και γλέντι με τη χορευτική ομάδα. Το πρόγραμμα παρουσιάζει η κ. Λούλα Ρουβολή – Τσιώνα.

 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

– Ώρα 11.00πμ – Δημοτικό Κιν/θέατρο

Ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας

– Ώρα 11.00 π.μ. – Παυσίλυπο

Bazaar εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος όπου τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους γούρια και δωράκια για την νέα χρονιά. Με την Ράνια Κασκούρα

–          Ώρα 12 μ. – Παυσίλυπο

Εργαστήρι κόμικς με τον Κωνσταντίνο Μπιλιούρη.

 

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

– Ώρα 11.30μ. – Παυσίλυπο

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Αφηγείται η Κατερίνα Παπαγεωργίου.

– Η Φιλαρμονική του Δήμου σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης.

– Ώρα 12.00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία: Η ορχήστρα του Βασίλη Νταράλα σε παραδοσιακούς σκοπούς των Χριστουγέννων.

 

Προηγούμενο άρθρο Χορευτικός –Μορφωτικός Όμιλος Σμοκόβου: Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις
Επόμενο άρθρο Κοινωνική εκδήλωση διοργανώνει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Ανάβρας και Περιχώρων