Ειδήσεις

Προχωράει η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου


Ολοκληρώνονται μέσα στο καλοκαίρι οι μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δικαστικών Μεγάρων σε Λάρισα και Καρδίτσα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει αναλάβει να «ωριμάσει» τα δύο έργα,  προχωρά με γρήγορο ρυθμό τις υποστηρικτικές εργασίες, ώστε οι μελέτες να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο και τα έργα να πάρουν  το δρόμο της υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το  ΕΣΠΑ 2014-2020. Στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε υποστηρικτικές εργασίες μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας και Καρδίτσας συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Όπως δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός « η άριστη συνεργασία που έχουμε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα οδηγεί σε απτά, δημιουργικά αποτελέσματα. Είχαμε συμφωνήσει με τον Υπουργό, να υπερβούμε γραφειοκρατικά εμπόδια και  διοικητικές αγκυλώσεις του παρελθόντος για τον εκσυγχρονισμό των  κτιριακών υπηρεσιών της Δικαιοσύνης σε Λάρισα και Καρδίτσα. Αποφασίσαμε την επίσπευση των διαδικασιών και η  Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει τις υποστηρικτικές εργασίες για να μπορέσουν  επιτέλους να ολοκληρωθούν δύο έργα ουσίας. Με τη συνεργασία, λύνουμε χρόνια προβλήματα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η απόφαση για άμεση εκπόνηση των μελετών, με χρηματοδότηση από το  Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ) και κυρίως η διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, έρχονται να ικανοποιήσουν ένα πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου της περιοχής, δικαστών και εισαγγελέων, δικηγόρων αλλά και εργαζομένων στα δύο Δικαστικά Μέγαρα.

Τα απαξιωμένα, λόγω παλαιότητας κτίρια, πρόκειται να  αποκτήσουν σύγχρονη όψη και  φιλικά προς το περιβάλλον ενεργειακά χαρακτηριστικά, με  επεμβάσεις όπως προσθήκη μόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση συστημάτων καυστήρα, λέβητα, σωληνώσεων με σύστημα που επιτρέπει χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αντικατάσταση παλαιών  συστημάτων κλιματισμού, παθητικά ηλιακά συστήματα κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Σε προληπτικούς ελέγχους προτρέπει Ιδιωτικές Κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Έργα αγροτικής οδοποιίας στον Πρόδρομο