- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Προσφορά φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας

 Σημαντικές ποσότητες φαρμάκων παρέδωσαν το προηγούμενο διάστημα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας που στεγάζεται στο βιοκλιματικό κτίριο του ΚΑΠΗ (Λ. Παπαδόπουλου 1) οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Τάξης της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας Καρδίτσας του ΟΑΕΔ της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου.

Τα παιδιά συνόδευαν η Δ/ντρια της Σχολής κ. Ευδ. Ζώη και οι φαρμακοποιοί – καθηγήτριες της ειδικότητας κ.κ. Κατ. Πισμίρη και Βασ. Κοματσιούλη, ενώ στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της Σχολής η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ευαγ. Διαμαντή και τα στελέχη του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν από προσφορές φαρμακείων της πόλης, αλλά και ιδιωτών στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβαν τα παιδιά, τα οποία με την ευκαιρία ενημερώθηκαν για το τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που παρέχει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου , το οποίο μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο έπειτα από μια περίοδο λειτουργίας σε αμιγώς εθελοντική βάση, αποτελούν πλέον κοινωνικές δομές του Δήμου ενταγμένες στο ΕΣΠΑ και στελεχωμένες με το αναγκαίο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Ειδικότερα το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει σε ωφελούμενα άτομα τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κλπ.), καθώς και δικαιούχους/αιτούντες διεθνούς προστασίας δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Η κ. Διαμαντή ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς της Σχολής για την πρωτοβουλία τους και υπογράμμισε οτι ο Δήμος Καρδίτσας δίνει μεγάλη έμφαση στην κοινωνική του πολιτική προσπαθώντας με οργανωμένες δομές και δράσεις να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών.