Ειδήσεις

Προστασία του αιολικού πάρκου στο Μουζάκι


Μια ολιγάριθμη ομάδα ατόμων, χρησιμοποιώντας ως όχημα μια εκδήλωση την Κυριακή 18 Οκτωβρίου εναντίον της κατασκευής του αιολικού πάρκου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη θέση «Τύμπανος» του Μουζακίου Καρδίτσας, προκάλεσε για πολλοστή φορά σοβαρές ζημιές στα μηχανήματα του εργολάβου του έργου. Συνέχισε μάλιστα την προκλητική συμπεριφορά της και στον οικισμό της «Δρακότρυπας» όπου διαπληκτίσθηκε με τον κοινοτάρχη και κατοίκους, επειδή η τοπική κοινωνία έχει αποδεχτεί την κατασκευή και λειτουργία ενός πολύ χρήσιμου έργου. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες σέβεται το δικαίωμα όσων πολιτών αντιτίθενται στην κατασκευή του αιολικού πάρκου να εκφράζουν με νόμιμους τρόπους τις απόψεις τους. Από την πλευρά της θα προστατεύσει την ομαλή συνέχεια του έργου και θα διεκδικήσει αποζημιώσεις απέναντι στη δράση της μικρής παραβατικής ομάδας που έχει κατ’ επανάληψη προξενήσει σοβαρές καταστροφές στα μηχανήματα και μεγάλη ζημιά στην εταιρεία.

HΔΕΗ Ανανεώσιμες περιλαμβάνει μέσα στους βασικούς της στόχους την υποστήριξη των ευρύτερων τοπικών αναγκών, όπως επιβεβαιώθηκεκαι κατά την εξέλιξη της πρόσφατης καταιγίδας «Ιανός»: με πρωτοβουλία και δαπάνες της εταιρείας, κινητοποιήθηκαν πλήθος μηχανημάτων, όχι μόνο απότο εργοτάξιο του συγκεκριμένου έργου αλλά και επιπρόσθετα, με έξοδα της εταιρείας, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή.

Είναι αυτονόητο ότι  η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει κύρια αποστολή να αποτελέσει το βασικό πυλώνα για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τη μετάβαση της χώρας στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης, κάτι που είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του συνόλου της χώρας. Για το λόγο αυτό θα υποστηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει την ομαλή εξέλιξη των  έργων της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που αποτελούν περιουσία του συνόλου του ελληνικού λαού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας από τη ΛΕΦΚΚ