Προωθεί υπεύθυνη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου και τη διατήρηση του δημοτικού του χαρακτήρα.
Είναι γνωστό σε όλους η κατάσταση της πλήρους διάλυσης στο Δήμο Καρδίτσας που παρέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως είναι γνωστές και οι μεθοδικές και συνεχείς προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναβάθμιση του Δήμου:
1ον . Το πρόβλημα των δημοτικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σ΄αυτές ήταν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που μας κληροδοτήθηκε και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Η Δημοτική Αρχή, παρά τις «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν μαζικές απολύσεις και «ομηρίες», το χειρίστηκε κατά κοινή ομολογία με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο, δίνοντας τέλος στην ανασφάλεια των εργαζομένων, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας τους, αλλά βελτιώνοντας και το εργασιακό καθεστώς τους. Οι «Κασσάνδρες» σιώπησαν…
2ον. Έχοντας εξασφαλίσει εργασιακή ειρήνη, προχωράμε σε ανασυγκρότηση των υπηρεσιών αξιοποιώντας όλο το έμψυχο δυναμικό του Δήμου, των Δημοτικών επιχειρήσεων που διαλύθηκαν (ΔΗΑΜΕΚ) ή μετεξελίχθηκαν (ΔΕΤΑΚ) στην νέα Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καρδίτσας (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.) και των Νομικών Προσώπων, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών.
3ον.Το θέμα της διαχείρισης του Παυσιλύπου είναι επίσης ένα από τα μεγάλα προβλήματα που δεν δημιουργήσαμε, αλλά κληρονομήσαμε από τους προκατόχους μας, οι οποίοι θα έπρεπε γι’ αυτό το ζήτημα, αν όχι να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τους δημότες, τουλάχιστον να σιωπούν.
Για τη Δημοτική Αρχή το πρόβλημα του Παυσιλύπου δεν είναι απλά ένα διαχειριστικό θέμα. Το Παυσίλυπο διαχρονικά υπήρξε ίσως το σημαντικότερο σημείο αναφοράς των Καρδιτσιωτών. Εκεί μεγάλωσαν οι πατεράδες μας, εκεί μεγαλώσαμε εμείς και εκεί μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Ένα τέτοιο σύμβολο της πόλης δεν έχουμε το δικαίωμα να το αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα ή να το χρησιμοποιούμε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Εμείς δηλώνουμε ότι:
α) Είμαστε αντίθετοι σε ιδιωτικοποίηση του Παυσιλύπου και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για διατήρηση του δημοτικού του χαρακτήρα. Αυτή την κατεύθυνση δώσαμε και στον μελετητή που αναθέσαμε την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία προσεγγίζει με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο το όλο ζήτημα.
Όπως μας δήλωσε ο ίδιος, ο νέος Δημοτικός Κώδικας επιτρέπει τη λειτουργία και την εμπορική εκμετάλλευση δημοτικών αναψυκτηρίων μόνο με την μορφή των Ανωνύμων Εταιρειών, κάτι που προτείνεται και από τη μελέτη και αυτό γιατί η πρόταση που αναφέρει πως το Παυσίλυπο πρέπει να λειτουργήσει ως Διεύθυνση του Δήμου, δεν βρίσκει νομικά κανένα σαφές και ξεκάθαρο έρεισμα στον Δημοτικό Κώδικα.
β) Από τη στιγμή που υπάρχει η άποψη ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσα από το νέο Κώδικα, οφείλουμε να την εξετάσουμε. Σεβόμενοι τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που μπορούν να συνθέσουν την βέλτιστη λύση συμφωνήσαμε στη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα αναλάβει, σε συνεργασία με τον μελετητή, να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και τις προτάσεις για τη διαχείριση του Παυσιλύπου, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα να εισαχθεί για λήψη απόφασης με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, αλλά και την καλύτερη λύση.
γ) Όσον αφορά τέλος την οικονομική διαχείριση του Παυσιλύπου, την οποία επίσης παραλάβαμε ελλειμματική, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε την ανησυχούσα παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ότι το … ρεκόρ ζημιών του Παυσιλύπου των 197.356,93 ευρώ του 2006, είναι… ακατάρριπτο. Οι ζημιές του Παυσιλύπου το 2007 ήταν 172.736,27 ευρώ, δηλαδή 25.000 ευρώ λιγότερες από το 2006, ενώ ο απολογισμός του 2008 δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να …απειλήσει το ρεκόρ του 2006, το οποίο θα συνεχίσει να κατέχει η προηγούμενη δημοτική αρχή, μαζί με όλα τα αρνητικά ρεκόρ που αφορούν τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.
Καταλήγοντας, πιστεύουμε ότι διατήρηση του δημοτικού χαρακτήρα, σε συνδυασμό με τη συνεχή προσπάθεια για αναβάθμιση του χώρου και των υπηρεσιών, αλλά και την μείωση του κόστους λειτουργίας με βάση το Νόμο, θα οδηγήσει το Παυσίλυπο σε μια πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς και για τις επόμενες γενιές.