Πρωτοσέλιδο

Προς δημοπράτηση μεγάλα έργα της ΔΕΥΑ Καρδίτσας


Έργα επέκτασης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των δικτύων υποδομής στην πόλη και σε Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας, των συστημάτων τηλεελέγχου, καθώς και της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού συνολικού προϋπολογισμού 12.500.000 εκατομμυρίων €, τα οποία δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα έχει δρομολογήσει η ΔΕΥΑ Καρδίτσας.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/7 εγκρίθηκαν  μεταξύ άλλων τα τεύχη δημοπράτησης των παρακάτω έργων:

Προμήθεια-Εγκατάσταση και λειτουργική σύνδεση εξοπλισμού για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Καρδίτσας προϋπολογισμού 2.268.933,40 €

Η προτεινόμενη δράση περιλαμβάνει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργική αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Καρδίτσας, η οποία κατασκευάστηκε το 1988 και ήδη, έχει 30 έτη πλήρους λειτουργίας. Στη δράση περιέχονται όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και εξαρτήματα, που με την τοποθέτησή τους θα εξασφαλίσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Ε.Ε.Λ., με σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των λυμάτων. Εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος

Βελτίωση και εκσυγχρονισμού των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των ΔΔ του Δ. Καρδίτσας ( Τ.Κ.  Καρδιτσομαγούλας  και Αρτεσιανού) προϋπολογισμού 3.224.000 €

Το έργο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των Κοινοτήτων Αρτεσιανού και Καρδιτσομαγούλας και η κατασκευή των έργων διασύνδεσης των οικισμών με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης Καρδίτσας για την ενίσχυση της ύδρευσης, είναι προϋπολογισμού 3.224.000 € με ΦΠΑ αφορά στην ανακατασκευή και συμπλήρωση του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου και ακατάλληλου δικτύου και στην κατασκευή νέων αγωγών διασύνδεσης.

Ειδικότερα στο έργο που αποτελεί τμήμα του μελετηθέντος έργου «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του συστήματος ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Καρδίτσας» περιλαμβάνονται τα εξής:

  • η κατασκευή των έργων εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Αρτεσιανού της Δημοτικής Ενότητας Καρδίτσας,
  • η κατασκευή των έργων εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας της Δημοτικής Ενότητας Καρδίτσας.
  • η κατασκευή νέων έργων διασύνδεσης οικισμών με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης Καρδίτσας για την ενίσχυση της ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων.

Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

 

Συμπληρωματικό  Δίκτυο Αποχέτευσης Ομβρίων στην περιοχή Καμινάδων πόλης Καρδίτσας προϋπολογισμού 1.054.000 €

Το έργο αφορά την κατασκευή  δικτύου  αγωγών που θα καλύπτουν 1,6χλμ οδικού δικτύου, από το οποίο σχεδόν κατά το ήμισυ είναι ασφαλτοστρωμένο και σε ποσοστό περίπου 40% είναι χωματόδρομοι. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι δρόμοι που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης, αλλά μη διανοιγμένοι. Η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται βόρεια από την οδό Ατλάντων, ανατολικά από την οδό Θεοδώρου, νότια από την οδό Κατσαντώνη και δυτικά από τις οδούς  Θετταλών και Θέτιδος.

Αποδέκτης του συμπληρωματικού δικτύου της περιοχής θα είναι ο κατασκευασμένος κεντρικός συλλεκτήρας Δ της πολεοδομικής ζώνης IV της πόλης της Καρδίτσας, επί των οδών Αγράφων και Αργοναυτών και τελικά το αποχετευτικό έργο του Ταυρωπού  και κατάντη η παρατάφρος του αριστερού αναχώματος Καράμπαλη – Καλέντζη. Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται   από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι

 

Επέκταση δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων σε περιοχές εντός σχεδίου στην πόλη της Καρδίτσας προϋπολογισμού  3.720.000 € 

Το έργο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ομβρίων και ακαθάρτων σε συνέχεια του υπάρχοντος δικτύου σε περιοχές εντός σχεδίου στην πόλη  της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις περιοχές επέκτασης “Ζαχαριώτες” και “Καμινάδες” όπου προβλέπεται η κατασκευή δικτύων  ακαθάρτων συνολικού μήκους 8.200 μέτρων και δικτύου αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους 2.200 μέτρων, καθώς και των απαιτούμενων φρεατίων. Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ανάπτυξη βασικών δικτύων στον οικισμό Μαύρικα Καρδίτσας προϋπολογισμού 372.000€   

Στα υπό δημοπράτηση έργα περιλαμβάνονται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων καθώς και το δίκτυο ύδρευσης  στο εκτός σχεδίου τμήμα του οικισμού Μαύρικα της Καρδίτσας. Η περιοχή των έργων οριοθετείται στον οικισμό Μαύρικα, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλεως της Καρδίτσας και νότια της επαρχιακής οδού Μουζακίου – Παλαιοχωρίου. Τα έργα αφορούν στην άνω συνοικία του οικισμού, η οποία βρίσκεται εκτός σχεδίου.

Η αποχέτευση των ομβρίων της περιοχής αυτής, προβλέπεται ότι θα γίνει μέσω του υπάρχοντος αγωγού ομβρίων που αποχετεύει την ρυμοτομημένη εντός σχεδίου κάτω συνοικία του Μαύρικα. Ο κεντρικός συλλεκτήρας ομβρίων διέρχεται ανατολικά του οικισμού με κατεύθυνση προς βορειοανατολικά και αποχετεύει σε τάφρο βόρεια του οικισμού. Τα έργα ύδρευσης αφορούν στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου διανομής στην εκτός σχεδίου άνω συνοικία του οικισμού και στη σύνδεσή του με τα υφιστάμενα έργα. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Επέκταση υπάρχοντος συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός) στο υφιστάμενο δίκτυο της πόλης της Καρδίτσας και των ΔΕ Καρδίτσας, Κάμπου και Μητρόπολης προϋπολογισμού 1.855.660 €

Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού τηλεμετρίας και εξοπλισμού μέτρησης της ποσότητας και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού. Ειδικότερα προβλέπεται η:

  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 19 Τοπικών Σταθμών Απομακρυσμένου Ελέγχου για την παρακολούθηση όλων των κρισίμων παραμέτρων (παροχή, πίεση) στις υποδομές του δικτύου της πόλης της Καρδίτσας.
  •   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 12 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Διαχείρισης Πίεσης ( για την παρακολούθηση παραμέτρων (παροχή, πίεση, ποιοτικών χαρακτηριστικών και διαχείριση πίεσης) στις υποδομές του εσωτερικού δικτύου της πόλης της Καρδίτσας και στις Δημοτικές Ενότητες Κάμπου και Μητρόπολης με σκοπό τον έλεγχο διαρροών στο δίκτυο. Επίσης μέσω των σταθμών αυτών θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της ποιότητας του νερού.
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 5 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Ποιοτικών χαρακτηριστικών για την παρακολούθηση ποιοτικών χαρακτηριστικών στις υποδομές των Δ.Δ. Αγιοπηγής, Ρούσσο, Παλαιοκκλήσι, Αρτεσιανό, Καρδιτσομαγούλα της Δημοτικής Ενότητας Καρδίτσας. Μέσω των σταθμών αυτών θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της ποιότητας του νερού.
  • Επέκταση/αναβάθμιση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου.

Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ο Πρόεδρος  της ΔΕΥΑΚ και Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε σχετικά:

            “Ως Δημοτική Αρχή και έχοντας την ευθύνη της Διοίκησης της Δημοτικής  Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης καταβάλαμε όλο αυτό το διάστημα μια συστηματική προσπάθεια για να προωθήσουμε τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των δικτύων υποδομής  που έχει ανάγκη η πόλη της Καρδίτσας και οι Κοινότητες καλύπτοντας σημερινές, αλλά και μελλοντικές ανάγκες.  Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή επιτύχαμε σχεδόν το σύνολο των στόχων που είχαμε θέσει εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις  πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αφήνοντας μια σημαντική παρακαταθήκη στην επόμενη Διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτό τους εργαζόμενους της επιχείρησης που συνέβαλαν στην προετοιμασία των προτάσεων καθώς και τα μέλη του ΔΣ για τη συνεργασία.”

Προηγούμενο άρθρο Ολοκλήρωση Διεθνούς Θερινού Σχολείου για Φοιτητές Κινεζικών Πανεπιστημίων
Επόμενο άρθρο Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων Λαγκαδίου Ανθηρού