Προκηρύσσονται επιπλέον 91 θέσεις επικουρικών γιατρών


 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ με τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 5ης Υ.Πε. κ.κ. Μιχάλη Βενιζέλο Συντονιστή Διευθυντή ιατρό του Κ.Υ. Πύλης, Νικόλαο Παπανικολάου Συντονιστή Διευθυντή ιατρό Κ.Υ. Φραγκίστας, Τσούτσο Δημήτριο Συντονιστή Διευθυντή ιατρό στο Κ.Υ. Δομοκού και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρο Μακρή.

Στην συνάντηση εκφράστηκε από την πλευρά των ιατρών η ανησυχία, οι προβληματισμοί, αλλά και οι προτάσεις τους τόσο για το μεταβατικό στάδιο μέχρι 31.12.2014, όσο και μετά που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αφού το σύνολο της αρμοδιοτήτων της υπάγονται πλέον στην Διοίκηση των ΥΠΕ.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ζητήματα σχεδιασμού, προγραμματισμού δράσεων, προμηθειών, κάλυψης κενών, καθώς και σε επιμέρους τεχνικά ζητήματα, προκειμένου η μετάβαση να γίνει με τον ομαλότερο τρόπο και το όλο σύστημα να καταστεί χρησιμότερο για τον πολίτη.

Στην συνάντηση ο Διοικητής της 5ηςΥΠΕ έκανε στους συνομιλητές του την παρακάτω ενημέρωση:

‘’Με τον Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Γρηγόρη Δασταυρίδη και τους συνεργάτες μας επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο, το οποίο αρμοδίως ως Διοικητής της ΥΠΕ παρουσίασα στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ.

Έτσι συντόμως προκηρύσσονται 91 θέσεις επικουρικών ιατρών για να στελεχώσουν τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Οι παραπάνω γιατροί έρχονται να ενισχύσουν το υπάρχον ιατρικό δυναμικό των μονάδων ΠΕΔΥ και ΚΥ, τους ήδη συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, και σε όλη την παραπάνω δύναμη προστίθενται προσεχώς οι γιατροί υποχρεωτικής θητείας υπηρεσίας υπαίθρου(αγροτικοί).

Επίσης, με ευθύνη του κ. Δασταυρίδη μελετήθηκε και καταλήξαμε σε χρήσιμα αποτελέσματα για τη στέγαση των δομών του ΠΕΔΥ και συνεπώς θα έχουμε συντόμως αφενός μεν συστεγάσεις υπηρεσιών, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης, καθώς και μειώσεις μισθωμάτων, άρα εξορθολογισμό και εξοικονόμηση πόρων.

Σε ότι αφορά γενικότερα στις προμήθειες των οποίων η αρμοδιότητα περιέρχεται από αρχές του 2015 στις Διοικήσεις των ΥΠΕ, ήδη συνεργάτες και στελέχη της υπηρεσίας μας συλλέγουν στοιχεία, και ομαδοποιούν ανάγκες, προκειμένου η κοστολόγηση τους να είναι απολύτως ακριβής.

Σε ότι αφορά στις διαδικασίες είναι σε εξέλιξη ένας εποικοδομητικός διάλογος με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τις Διοικήσεις των ΥΠΕ και την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), για να προετοιμαστεί η έγκαιρη διαμόρφωση του νέου τοπίου.

Ως Υγειονομική Περιφέρεια προτείναμε την ενίσχυση των υπηρεσιών μας με προσωπικό από φορείς των οποίων οι εργαζόμενοι βρίσκονται πιθανώς σε καθεστώς διαθεσιμότητας για να μην χάσουν την εργασία τους και φυσικά βρισκόμαστε σε αναζήτηση αποθηκευτικών χώρων για τη διαχείριση που θα απαιτηθεί από εμάς σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Τέλος, για την ολοκληρωμένη και χρηστή διαχείριση απαιτείται ένα ορθά δομημένο πληροφοριακό σύστημα και για τον λόγο αυτό η ΥΠΕ ήδη ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο ότι είναι στην διάθεση της η πενταμελής ομάδα των πληροφοριακών της υπηρεσίας της για την σύνταξη προδιαγραφών ή οποιαδήποτε άλλη υποστηρικτική εργασία.

Θέλουμε επίσης να υπογραμμίσουμε ότι πλέον η υπηρεσία της ΥΠΕ από 35 εργαζομένους, φροντίζει την μισθοδοσία 1550 εργαζομένων, έχοντας συνολικά την ευθύνη για δεκατρία (13) Νοσοκομεία, τριάντα τρία (33) Κέντρα Υγείας, τριακόσια είκοσι ένα (321) Περιφερειακά Ιατρεία και έντεκα (11) Μονάδες ΠΕΔΥ’’.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόληψη του καταρροϊκού με αγορά εντομοαπωθητικών
Επόμενο άρθρο Τελετή καλωσορίσματος των νέων φοιτητών του ΤΕΙ Ξύλου