ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομαρχία Καρδίτσας με τους φορείς εκπαίδευσης του νομού με σκοπό την αποφυγή πανικού και το ομαλό ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Καρδίτσας  Φώτης Αλεξάκος, η Αντινομάρχης αρμόδια για θέματα υγείας Ερμιόνη Βασιλού και από την εκπαίδευση ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Τζέλλος, η Προϊσταμένη του Γραφείου Εκπαίδευσης  Κων/να Πράντζου, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  Ιωάννης Λεμονόπουλος, ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Σοφάδων Παναγιώτης Αναστασίου, ο Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Μουζακίου Ιωάννης Γκέκας και ο Προϊστάμενος του 4ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Παλαμά Βάιος Γεωργούλης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το τοπικό σχέδιο δράσης που έχει ετοιμαστεί από τη Νομαρχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης Η1/Ν1 και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.  

Καταλήγοντας αποφασίστηκε η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλους τους μαθητές του νομού ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η νέα γρίπη, ποια είναι τα συμπτώματα, πως μεταδίδεται καθώς και ποια είναι τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση ομιλίας από ειδικό γιατρό που θα γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε όλους τους διευθυντές των σχολείων και τέλος η ενημέρωση και η καθοδήγηση στο σύλλογο καθαριστριών των σχολικών μονάδων για να υπάρχει πιο εντατική και επιμελής  καθαριότητα σε όλα τα σχολεία. 

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η απόφαση για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων
Επόμενο άρθρο Οι Μπερλουσκόνοι κυβερνούν παπαγαλίζοντας τους νεόπτωχους Έλληνες