Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Καρδίτσας πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του στο κοσμικό κέντρο «ΚΕΝΤΙΑ» την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Μουσικό τριμελές συγκρότημα με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κρήτη θα πλαισιώσει τον χορό. Λύρα -τραγούδι ο Βερεράκης Δημήτρης , λαούτο ο Αγγελιδάκης Δημήτρης και κιθάρα ο Μαυρογιαννάκης Χριστοφόρος.
Ο Βερεράκης Δημήτρης γεννήθηκε στο Κρουσσώνα Ηρακλείου στις 26/11/1968. Με την προτροπή των δασκάλων και των συγγενών του, που έβλεπαν την αγάπη του Δημήτρη για το τραγούδι και τη μουσική, ο πατέρας του, Ζαχάρης, του αγοράζει μια λύρα ενώ ήταν 12 χρονών. Το μεράκι του Δημήτρη και η αγάπη του για την μουσική σε συνδιασμό με τα ατόφια ακούσματα από τους τοπικούς καλλιτέχνες αλλά και μερακλήδες του χωριού του, τον ώθησαν να μελετήσει Ξυλούρη, Σκορδαλό, Μουντάκη και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να λαμβάνει ενεργά μέρος στις παρέες που γίνονταν στον Κρουσσώνα τραγουδώντας και παίζοντας λύρα. Σε ηλικία 14 χρονών, μόλις 2 χρόνια αφ’ ότου πρωτοξεκίνησε να παίζει λύρα, κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση του, σαν λυράρης πλέον, παίζοντας σε συγγενικό γλέντι στο Κρουσώνα. Από τότε έχοντας την αποδοχή και την υποστήριξη των συγχωριανών του, άρχισε να παίζει σε γλέντια του χωριού, αργότερα και στη γύρω περιοχή και μετέπειτα σε όλη τη Κρήτη. Το 1982 έλαβε μέρος σε διαγωνισμό μουσικής στα Ανώγεια και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Μεταξύ άλλων στην κριτική επιτροπή ήταν και ο αείμνηστος Μ. Χατζιδάκης, ο Ros Daily, και η Δ. Σαμίου. Στη διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες και έχει εμφανιστεί στην Αθήνα(Κεντρί), στο Ηράκλειο, στην υπόλοιπη Κρήτη αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του Συλλόγου Κρητών με αντίστοιχους τοπικούς πολιτιστικούς Συλλόγους, και φέτος παραδοσιακούς κρητικούς χορούς θα χορέψει το χορευτικό τμήμα του Δήμου Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου» .
Το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών «Μαίρη Ιωαννίδου» ιδρύθηκε την δεκαετία το ’70 ως παιδικό χορευτικό συγκρότημα και εδωρήθη μεταγενέστερα στο Δήμο Καρδίτσας και στον οποίο έκτοτε ανήκει. . Λειτουργεί με 600 χορευτές -τριες και απαρτίζεται από 25 τμήματα .
Το Δημοτικό χορευτικό έχει συμμετοχές σε Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Διεθνή Φεστιβάλ αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και κερδίζοντας διακρίσεις. Επίσης από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του διοργανώνει το Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο οποίο συμμετέχουν παιδικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το μενού περιλαμβάνει Κρητικές σπεσιαλιτέ, Κρητικά γλυκίσματα καθώς και ρακί. Υπάρχει νηστίσιμο μενού καθώς και πλούσια λαχειοφόρος αγορά.