Για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη κάνει λόγο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, μετά την απόφαση της Διοίκησης του Πράσινου Ταμείου να εγκρίνει την κατασκευή δύο σημαντικών για την Καρδίτσα έργων. Πρόκειται για το έργο της ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού της παιδικής χαράς του Παυσιλύπου και την κατασκευή παιδικής χαράς στον οικισμό που κατασκεύασε ο ΟΑΕΔ απέναντι από το νοσοκομείο στη θέση Τσαπόχα. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο και το διοικητικό συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, για την απόφαση τους να χρηματοδοτήσουν δυο σημαντικά για την ποιότητα ζωής έργα, που αφορούν στο Δήμο Καρδίτσας. Οι δυο παιδικές χαρές που θα κατασκευαστούν θα είναι φιλοπεριβαλλοντικές, θα ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το παιδικό παιχνίδι, την αγωγή και την κοινωνικοποίηση των παιδιών ενώ θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τις περιοχές που κατασκευάζονται. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη μας στην Τεχνική Υπηρεσία και στη Διεύθυνση προγραμματισμού, για τη εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Η Δημοτική αρχή με έργα αλλάζει την πόλη και τις κοινότητες του Δήμου, σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα που έχει ως στόχο μια Καρδίτσα που αξίζει να ζεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.
Στοιχεία για τις παιδικές χαρές
Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της διαμόρφωσης δύο παιδικών χαρών στην περιοχή του Δήμου Καρδίτσας, με την προμήθεια – εγκατάσταση σχετικών οργάνων και λοιπού εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα αφορά αναβάθμιση της υφιστάμενης παιδικής χαρά στο κέντρο της πόλης στο άλσος του Παυσιλύπου, η οποία έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς στα νέα Εργατικά του ΟΑΕΔ σε Κοινόχρηστο Χώρο, που προορίζεται να εξυπηρετήσει τα παιδιά των οικογενειών που μένουν στον οικισμό Εργατικά στην Τσαπόχα.
Ο σχεδιασμός της κάθε παιδικής χαράς έλαβε υπόψη όλες τις κείμενες διατάξεις με στόχο να οδηγηθούμε σε δύο ολοκληρωμένα έργα που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ψυχαγωγίας κ.λπ.
Όλα τα όργανα θα περιλαμβάνουν εμφανείς και αφανείς λειτουργίες (όπως π.χ. αιώρηση, ολίσθηση, ισορροπία, ταλάντωση, κρυφτό, τρέξιμο, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικό παιχνίδι, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία).
Έκαστη παιδική χαρά σχεδιάστηκε αποσκοπώντας στην βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.
Οι εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών σχεδιάστηκαν ώστε να γίνουν χώροι αγαπητοί στα παιδιά, όπου θα αθλούνται, θα ψυχαγωγούνται, θα δραστηριοποιούνται και θα κινητοποιούνται να ασκηθούν στο ύπαιθρο.