Πολιτιστικός πυρήνας τα Εργαστήρια Τέχνης του Δ. Καρδίτσας


 Έργα των μαθητών των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου Καρδίτσας, εκτίθενται στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς. Η ετήσια έκθεση των Εργαστηρίων Τέχνης  οποία εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας και θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, λειτουργώντας καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

 Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηρίων δήλωσε τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή, θέλοντας να συμβάλει  στην εικαστική μόρφωση και στην αισθητική καλλιέργεια παιδιών, νέων και ενηλίκων της πόλης μας, στηρίζει ενεργά τη λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης και το προσωπικό τους, ώστε οι σπουδαστές να αποκομίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα οφέλη από τη παρακολούθηση και τη συμμετοχή τους στα τμήματα των Εργαστηρίων. Η ετήσια έκθεση έργων των συμπολιτών μας που βρίσκουν διέξοδο στις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις μέσα από τα Εργαστήρια Τέχνης, πιστοποιεί ότι πρόκειται για έναν πυρήνα πολιτισμού.

Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου και να συγχαρώ τους δασκάλους των Εργαστηρίων Τέχνης για τη σοβαρή δουλειά που κάνουν.

Καλώ,  τους δημότες και ιδιαίτερα τους νέους της πόλης μας, που θέλουν να αναπτύξουν την καλλιτεχνική και εικαστική παιδεία, να εμπιστευθούν τα Εργαστήρια Τέχνης και είμαι βέβαιος πως θα μείνουν απολύτως ικανοποιημένοι από την υψηλή ποιότητα των σπουδών.»

Τα τμήματα των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου Καρδίτσας

Στα Εργαστήρια Τέχνης λειτουργούν αυτή τη στιγμή 8 Τμήματα:

  • – Παιδικό Ζωγραφικής
  • – Παιδικό Κεραμικής
  • – Εφηβικό Ζωγραφικής
  • – Τμήμα Προετοιμασίας Ελεύθερου- Γραμμικού Σχεδίου για ΑΕΙ
  • – Τμήμα Προετοιμασίας για Σχολή Καλών Τεχνών
  • – Τμήμα Ενηλίκων Ζωγραφικής
  • – Τμήμα Ενηλίκων Καραμικής
  • – Τμήμα Ενηλίκων Αγιογραφίας

Συνολικά ο αριθμός των μελών των Τμημάτων αυτών ανέρχεται σε 260 άτομα.

Προηγούμενο άρθρο Εμπορευματικό Κέντρο Καρδίτσας. Όραμα και Πραγματικότητα
Επόμενο άρθρο Ομοφώνησαν για το κατεπείγον…