Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μουζάκια 2008»


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εναρκτήρια βραδιά των κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων Μουζάκια 2008 στην κεντρική Πλατεία του Μουζακίου που γέμισε ασφυκτικά από πλήθος επισήμων και κόσμου.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μουζακίου κ. Τόλια στην εναρκτήρια ομιλία της ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων και τόνισε τη σπουδαιότητα των Μουζακίων 2008 ως κορυφαίων εκδηλώσεων στην πολιτιστική ζωή του Δήμου Μουζακίου. Παράλληλα επεσήμανε την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο Πολιτιστικός Οργανισμός και τα μέλη του για τη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλος, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «Οι Γόμφοι» κ. Πλακιά – Μακρυγιάννη που από την πλευρά τους συνεχάρησαν τους διοργανωτές και επεσήμαναν τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός ο οποίος επεσήμανε τα παρακάτω:

«Σας καλωσορίζω όλες και όλους στην Κεντρική Πλατεία του Μουζακίου, στην πρώτη βραδιά των φετινών κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας «Μουζάκια 2008». Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου μας και ιδιαίτερα την πρόεδρό του κ. Σοφία Τόλια διότι εργάστηκε άοκνα και συντονισμένα, ώστε να απολαύσουμε εμείς ένα τριήμερο γεμάτο χορό, μουσική και πολιτισμό. Οφείλω να εξάρω την άριστη διοργάνωση κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πολύ μεγάλη συμμετοχή όλων σας, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα Μουζάκια είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στη συνείδηση όχι μόνο των Μουζακιωτών αλλά και των κατοίκων της γύρω περιοχής. Η ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία σας σήμερα μας γεμίζει όλους με ικανοποίησης, αλλά και δύναμη να προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο του τόπου μας».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρουσίαση δημοτικών χορών από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Μουζακίου και Οξυωτών Νέας Αγχιάλου. Στη συνέχεια η ορχήστρα των αδελφών Κωσταρέλου κράτησε αμείωτο το κέφι και το χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλος, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος, οι Δήμαρχοι Σοφάδων κ. Κατσάρας, Πλαστήρα κ. Τσιαντής, Κάμπου κ. Παπαλός, Αχελώου κ. Οικονόμου, ο πρόεδρος της Αν. Αργιθέας κ. Αργυρός, οι Αντιδήμαρχοι Μουζακίου κ.κ. Παπαϊωάννου, Καλιώρας και Καλαμπαλίκης, Παλαμά κ. Φυρφιρής, Καρδίτσα κ. Χατζοπλάκης, Αχελώου κ. Σακελάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχελώου κ. Λέτσιος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μουζακίου κ. Μπαλατσός, ο πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού Μουζακίου κ. Γκούμας, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μουζακίου κ. Ζαρνακούπης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τσουβέλας, οι πολιτευτές της Ν.Δ. κ.κ. Σκόνδρα και Παπάς, ο Διευθυντής Δασών κ. Καραμαγκιόλας, ο πρώην Δήμαρχος Μουζακίου κ Κωστόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μουζακίου κ.κ. Σκυλογιάννης, Παπασωτηρίου, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Πρόεδροι και Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιέχει συναυλία έντεχνης μουσικής από το συγκρότημα «Έμμελον» η οποία είναι αφιερωμένη στον μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το Σάββατο το βράδυ με τη θεατρική παράσταση του Θεάτρου «ΟΨΕΙΣ» του Παύλου Βησσαρίου.

Προηγούμενο άρθρο Μουσική εκδήλωση για την Μαρία Κάλλας
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη στο Μουζάκι για τις αποζημιώσεις από ξηρασία