Πολιτισμική Σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία


«Παρέχουμε στους νέους της πατρίδας μας, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, μια ολοκληρωμένη σύγχρονη γνώση σε όλα τα πεδία που απασχολούν τον κόσμο μας σήμερα»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ ΣΤO 4O ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ”

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος παρέστη σήμερα στην τελετή έναρξης του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου «Πολιτισμική Σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία». Βασικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι ο Sir Tim Berners – Lee, εφευρέτης του WWW και Διευθυντής του WSRI, ο Καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, ο πρώτος Έλληνας που έλαβε το Βραβείο Turing και η Καθηγήτρια Dame Wendy Hall, μέλος του Ιδρυτικού Συμβουλίου του WSRI και πρόεδρος του Association of Computing Machinery. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τέλεσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε τα εξής:

«Οι νέες τεχνολογίες είναι ένας ανοιχτός ορίζοντας για το μέλλον. Μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας οδηγούμαστε σε αποτελέσματα που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδύνατα.

Εμείς στο Υπουργείο Παιδείας πιστεύοντας ότι η Παιδεία δεν είναι μονοδιάστατη παρέχουμε στους νέους της πατρίδας μας, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, μια ολοκληρωμένη σύγχρονη γνώση σε όλα τα πεδία που απασχολούν τον κόσμο μας σήμερα.

Για το λόγο αυτό προωθούμε στην εκπαιδευτική διαδικασία την Ψηφιακή Τεχνολογία. Στο πλαίσιο ψηφιακής σύγκλισης επιμορφώθηκαν σε ψηφιακά προγράμματα 90.000 εκπαιδευτικοί, πιστοποιήθηκαν 62.000 εκπαιδευτικοί, επιμορφώθηκαν 400 εκπαιδευτές εκπαιδευτικών και 3.200 εκπαιδευτικοί πληροφορικής σε τεχνολογίες αιχμής.

Παράλληλα προωθούμε την ισότητα στην πρόσβαση με εργαστήρια Πληροφορικής σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ειδική μέριμνα για τις μονάδες Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης, ευρυζωνική σύνδεση των σχολείων και δωρεάν διανομή υπολογιστών σε πρωτεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων.

Στο πλαίσιο της Τηλεκπαίδευσης δημιουργήθηκε μια δυναμική και καινοτόμος ψηφιακή εκπαιδευτική κοινότητα που αποτελείται από 13.260 σχολεία, 2.537 διοικητικές μονάδες του ΥΠΕΠΘ και 58.514 εκπαιδευτικούς, Μαθητική Πύλη με πρόσβαση για όλους τους μαθητές, Εκπαιδευτική Πύλη του Υπ.Ε.Π.Θ για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, καθώς και μια σειρά δράσεων που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία προς όφελος της εκπαίδευσης».

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ
Επόμενο άρθρο Συζήτηση στη Βουλή για την κερκίδα του Σταδίου Καρδίτσας