Η έντονη βροχόπτωση της Πέμπτης στο Νομό μας αλλά και στις γειτονικές περιοχές των Φαρσάλων και Δομοκού είχε σαν συνέπεια την παροχέτευση μεγάλων ποσοτήτων πλημμυρικού νερού κυρίως στους ποταμούς Ενιππέα και Φαρσαλίτη, αλλά και στους κεντρικούς στραγγιστικούς συλλεκτήρες Κακκάρα, Χτούρι και Ιταλικό.
Άμεσα, με εντολή του Νομάρχη Φώτη Αλεξάκου, κλιμάκιο της Νομαρχίας με επικεφαλής τον αρμόδιο για τα έργα Αντινομάρχη Βασίλη Νίκου τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Α. Αποστόλη Γκούβη και τον Υποδιευθυντή της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων Νίκο Τσιότσιο, μετέβη επί τόπου στις περιοχές που είχαμε ζημιές από τις πλημμύρες σε αγρούς και έκαναν μια πρώτη εκτίμηση των προκληθεισών ζημιών.
Συγκεκριμένα κατακλύσθηκαν από τα πλημμυρικά νερά 4.000 στρέμματα στα Τοπικά Διαμερίσματα Πέτρινου, Συκεώνας, Φύλλου, Ορφανών και Λεύκης του Δήμου Φύλλου και 5.000 στρέμματα στα Τοπικά Διαμερίσματα Γραμματικού, Λεονταρίου και Ασημοχωρίου του Δήμου Ταμασίου.
Το κλιμάκιο της Νομαρχίας συνεργάσθηκε στις πληγείσες περιοχές στο Δήμο Φύλλου με το Δήμαρχο Δημήτρη Αγγέλου και τον Πρόεδρο του Πέτρινου Στέργιο Κωνσταντούλα και στο Δήμο Ταμασίου με το Δήμαρχο Βασίλη Μόσχο και τον Αντιδήμαρχο Αποστόλη Τσιλομήτρο.
Οι προκληθείσες ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε καλλιέργειες χειμερινών σιτηρών και η εξατομίκευση αυτών θα γίνει με δηλώσεις των πληγέντων παραγωγών στον ΕΛΓΑ μέσω των οικείων Δήμων το ταχύτερο δυνατόν.
Εκτός από τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές το κλιμάκιο της Νομαρχίας περιόδευσε σε όλο το ποτάμιο σύστημα της ευρύτερης περιοχής και ήλεγξε τις στάθμες των ποταμών, αρχής γενομένης από τον κεντρικό αποδέκτη του συστήματος που είναι ο Πηνειός ποταμός και ακολούθως στους ποταμούς Καλέντζη Λείψιμο, Καράμπαλη κ.λ.π και στους κυριότερους στραγγιστικούς συλλεκτήρες. Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν μεγάλος κίνδυνος πλημμυρών στο Νομό μας, αφού οι ποταμοί έχουν ακόμη μεγάλες δυνατότητες παροχέτευσης των νερών.