Περιοδεία του Νομάρχη στο Φανάρι και τα Κανάλια


Τα χωριά του Δήμου Ιθώμης, Φανάρι και Κανάλια επισκέφθηκε την Πέμπτη ο  Νομάρχης Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βαγγέλη Κατσαρό, τους Αντινομάρχες Ερμιόνη Βασιλού, Βασίλη Νίκου, Γιώργο Παπάρα & Θάνο Τότσικα, τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Γιάννη Σβάρνα και τον Χρήστο Σακελλαρίου Αναπληρωτή Δ/ντη της Δνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Στο Φανάρι, τους υποδέχθηκαν οι κάτοικοι και ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Κωτίνας Σωκράτης στο καφενείο του κ. Τραυλού. Στη συνάντηση στο Φανάρι, καθώς και σε εκείνη που ακολούθησε στα Κανάλια, παραβρέθηκαν και δυο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιθώμης, ο κ. Τσιούμας Δημήτρης και η κ. Ραχωβίτσα Ερμιόνη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έμφαση δόθηκε στη διαπλάτυνση του δρόμου από τον Προφήτη Ηλία προς το Φανάρι, τη βελτίωση του δρόμου γέφυρα Φαναρίου- νέου σιδηροδρομικού σταθμού και του δρόμου Κομπέλου- Αγίων Αναργύρων-Κρανιάς. Επίσης  τονίστηκε η ανάγκη ένταξης νέων δράσεων στο πρόγραμμα Μπαλτατζής, και την υποστήριξη της εγκατάστασης του προγράμματος εξηλεκτρισμού που ξεκινάει πιλοτικά ο Δήμος. Ζήτησαν επίσης  μηχανήματα για να καθαριστεί ο ποταμός Μέγας,  τη νομιμοποίηση των παλαιών ημιαρτεσιανών και την σύνταξη μελέτης από τη ΔΕΒ για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής δίπλα στον ποταμό Μέγα.

Στα Κανάλια, τους υποδέχθηκαν οι κάτοικοι και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Μπρακατσούλας στο καφενείο του κ. Τσιπρά.  Έθεσαν ζητήματα όπως η βελτίωση της ορατότητας του δρόμου από Καρδίτσα προς τα Κανάλια και τη διάθεση μηχανημάτων για τη βελτίωση των ερεισμάτων. Επιπλέον ζητήθηκε η βελτίωση του φωτισμού στον κόμβο Καναλίων και η συντήρηση με ασφαλτοτάπητα στο δρόμο προς τα Κανάλια και συζητήθηκαν σε γενικές γραμμές και τα θέματα που τέθηκαν στο Φανάρι και αφορούν όλη την περιοχή. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τα προγράμματα νιτρορύπανσης και νέων αγροτών καθώς και ζητήματα σχετικά με τις τιμές αγροτικών προϊόντων.

      Μετά το τέλος της περιοδείας, ο  Νομάρχης δήλωσε «είναι βασική αρχή για μας η συνεχής επαφή μας με τους πολίτες όλου του Νομού. Φυσικά αυτό γίνεται καθημερινά με τις επισκέψεις που δεχόμαστε στην υπηρεσία, με την επαφή μας με τους πολίτες στο δρόμο, με την αμφίδρομη επικοινωνία μέσω του Τύπου. Όμως η  επίσκεψη στα χωριά του Νομού έχει διαφορετική αξία καθώς με τον τρόπο αυτό μπορεί να αισθάνεται ο πολίτης κάθε ηλικίας  ότι μπορεί να συζητήσει και να θέσει τα θέματα που τον  απασχολούν, ως μέλος της τοπικής κοινωνίας στην οποία ανήκει, με τον ίδιο το Νομάρχη και τους συνεργάτες του. Οφείλουμε εμείς πρώτα να πάμε στους πολίτες και να τους ακούμε και όχι να περιμένουμε να έρθουν εκείνοι σε εμάς».

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη εργασίας για ανάδοχες & μονογονεϊκές οικογένειες
Επόμενο άρθρο Τα απορρίμματα μεταφέρονται μέσω Σ.Μ.Α. στον ΧΥΤΑ Τρικάλων