Περιοδεία Νομάρχη σε Μασχολούρι, Αγ. Βησσάριο & Γεφύρια


Ο Νομάρχης Φ. Αλεξάκος βρέθηκε στα καφενεία των χωριών του Δήμου Σοφάδων και συγκεκριμένα στο Μασχολούρι, στον Αγ. Βησσάριο και στα Γεφύρια, όπου συζήτησε για τα άμεσα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής. Τον Νομάρχη συνόδευαν οι Αντινομάρχες Βασ. Νίκου, Μιχ. Καρατσιώρης, Αθ. Πέτσα, & Γ. Σβάρνας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Ε. Κατσαρός, Γ. Παπάρας, Θ. Τότσικας & Β. Καρακαξά και οι α. Διευθυντές των Γεωτεχνικών υπηρεσιών Χρ. Σακελλαρίου (Δ/νση Γεωργικής Ανάπτυξης), Νικ. Τσιότσιος (Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων) Ελ. Καλοχαιρέτης (Δ/νση Β.Φ και ΟΣΔΕ) και από την Τοπογραφική υπηρεσία για θέματα αναδασμού ο Ευαγ. Νοτόπουλος.

Στο Μασχολούρι, παρουσία του Προέδρου του Τ.Σ Κων/νου Παπαγιάννη, τέθηκαν βασικά ζητήματα υποδομών όπως η σύνδεση ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους 150μ (κάτω από τη Γέφυρα μετά τις μπάρες προς Μασχολούρι), αμμοχαλικόστρωση κεντρικού αγροτικού δρόμου μήκους, διαπλάτυνση με γκρέιντερ του δρόμου προς τη γέφυρα καθώς και ο καθαρισμός στραγγιστικών καναλιών. Επίσης τονίσθηκαν τα προβλήματα διάθεσης των προϊόντων και έγινε συζήτηση σχετικά με τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στην γεωργία, τη δυνατότητα και τα περιθώρια ανάπτυξής της.

Στον Αγ. Βησσάριο ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νικ. Δημουλάς και οι κάτοικοι του χωριού τόνισαν ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν τις υποδομές της περιοχής όπως τη διάνοιξη καναλιού μήκους 2 χλμ, τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων και η κατασκευή παράκαμψης του χωριού για τη διευκόλυνση των κατοίκων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Οι κάτοικοι διατύπωσαν έντονα τη διαμαρτυρία τους για τις απαράδεκτες χαμηλές τιμές που διαθέτουν τα προϊόντα τους και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους γενικότερα αλλά ιδιαίτερα τώρα στις γιορτινές μέρες.

Στο Γεφύρια τον Νομάρχη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Τ.Σ Π. Χριστοδούλου και κάτοικοι του χωριού. Στις ομιλίες τους επικεντρώθηκαν στο θέμα της άρδευσης των καλλιεργειών τους την επόμενη περίοδο και την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων. Έθεσαν το αίτημα να δοθεί παράταση πληρωμής των λογαριασμών των γεωτρήσεων από τη ΔΕΗ καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον ζήτησαν να ενημερωθούν για τα διάφορα προγράμματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και κυρίως για τη διαδικασία που απαιτείται για τη διενέργεια του 2ου αναδασμού στο αγρόκτημα Γεφυρίων. Σημειώνεται ότι ο πρώτος αναδασμός στα Γεφύρια έγινε το 1956.

Ο Νομάρχης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα τρία χωριά, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες της Νομαρχίας για τα ζητήματα των αγροτικών υποδομών και τις λύσεις που διεκδικούνται από τις πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες από το Δ’ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) σε επίπεδο χώρας, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που χρειάζεται ο κάμπος. Επίσης αναφέρθηκε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες εξαιτίας των εξευτελιστικά χαμηλών τιμών που πουλάνε τα προϊόντα τους και των παρεμβάσεων που γίνονται σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτών για την μερική αναπλήρωση του εισοδηματίες των. Επιπλέον, έγινε μια ενημέρωση από τα στελέχη των υπηρεσιών για τα νέα προγράμματα για τους αγρότες και γενικά για ζητήματα νέων καλλιεργειών.

Στο τέλος των συγκεντρώσεων ο Νομάρχης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Για μας είναι σημαντικό γεγονός η επαφή με τους αγρότες και κυρίως με τους νέους αγρότες των χωριών μας. Τα προβλήματα που αναφέρονται, οι απόψεις και οι προτάσεις που διατυπώνονται μας βοηθούν στο σχεδιασμό και προγραμματισμό των δραστηριοτήτων μας. Είμαστε στο πλευρό των αγροτικού κόσμου ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναζωντανέψουν οι αγροτικές περιοχές.

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο
Επόμενο άρθρο Από 1/1/2009 «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στο Δήμο Καρδίτσας