Περιοδεία Νομάρχη στα χωριά Γεωργικό, Μητρόπολη & Φράγκο


Πολύ καλές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στα χωριά του Δ.Μητρόπολης, και συγκεκριμένα στο Γεωργικό, την Μητρόπολη και το Φράγκο, στα πλαίσια των απευθείας επαφών του Νομάρχη με τους αγρότες του Νομού, όπου μίλησε και συζήτησε για τα άμεσα θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν. Τον Νομάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ.Νικ.Καλιακούδας, οι Αντινομάρχες Βασ. Νίκου, Μιχ.Καρατσιώρης, Αθ.Πέτσα & Γ.Σβάρνας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ Ε.Κατσαρός, Μ.Αποστολοπούλου, Γ.Παπάρας και στελέχη των Γεωτεχνικών υπηρεσιών κ. Βασ. Τσούκα (Δ/νση Γεωργικής Ανάπτυξης), Ελ.Καλοχαιρέτης (Δνση Βιομηχ.Φυτών & ΟΣΔΕ), Νικ.Τσιότσιος (Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων) και Ε. Νοτόπουλος (Τοπογραφική Υπηρεσία).

Ο διάλογος με τους κατοίκους και τον Πρόεδρο του Τ.Σ Γεωργικού κ.Θ.Κωστέλλο, αναπτύχθηκε κυρίως στα ζητήματα των τοπικών υποδομών (οδοποιία προς Μυκηναικό τάφο, παράδρομοι για πρόσβαση στα χωράφια, σήμανση στην είσοδο του χωριού, αναδασμός κόμβος, άρδευση,  κλπ) και αγροτικών προβλημάτων που σχετίζονται με τους μηχανισμούς εξυπηρέτησης του αγροτικού κόσμου (καθυστερήσεις στα προγράμματα και την πληρωμή των επιδοτήσεων ΟΣΔΕ κλπ)

Ο Νομάρχης τόνισε ιδιαίτερα την αμεσότητα των υπηρεσιών που πρέπει να υπάρχει με τους αγρότες μας με σκοπό να επιλύονται τα ζητήματα που τους αφορούν.

«Οι γεωτεχνικοί των υπηρεσιών της Νομαρχίας, απαντούν με άμεσο τρόπο στα θέματα και τα προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα του παραγωγού. Ο άνθρωπος του χωριού πρέπει να είναι ενήμερος για όλα τα ζητήματα που αφορούν το εισόδημά του.» δήλωσε ο κ. Φωτ. Αλεξάκος

Στην Μητρόπολη με την παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γ. Κουκουζέλη, τέθηκαν ζητήματα υποδομών (άρδευση, οδικός κόμβος, γηπεδικές εγκαταστάσεις, αγροτική οδοποιία, καθαρισμός καναλιών, επέκταση οικισμού, σωλήνες άρδευσης, διευθέτηση βοσκοτόπων και επαναλειτουργία αστυνομικού σταθμού κλπ).

Ο Νομάρχης κ. Φ.Αλεξάκος τόνισε καταρχήν τους διακριτούς ρόλους ανάμεσα στους Δήμους και την Νομαρχία, αλλά και το κράτος. «Αποτελεί όμως, αναγκαιότητα οι τρείς αυτές πυλώνες να ενδιαφέρονται ο καθένας να ασκεί για λογαριασμό του τις αρμοδιότητές του, με το καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος του πολίτη. Όπως επίσης, είναι απαραίτητο να συνεργάζονται για τον κοινό στόχο που είναι πάλι οι πολίτες και τα προβλήματά τους. Εμείς από την πρώτη στιγμή ακολουθήσαμε αυτή τη τακτική, γιατί με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα δώσουμε λύσεις και θα πάμε τον τόπο ένα βήμα μπροστά. Σε πρώτη προτεραιότητα επίσης για μας, αποτελεί η αναγκαιότητα της αλληλοενημέρωσης και της αμφίδρομης επικοινωνίας που πρέπει να υπάρχει με τους πολίτες του Νομού, με στόχο τη λύση των προβλημάτων με την καλύτερη δυνατή συνεννόηση όλων των φορέων, πολιτικών εκπροσώπων του Νομού και της τοπικής κοινωνίας» τόνισε ο κ.Φ.Αλεξάκος. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην λειψυδρία και τόνισε την επιμελημένη διαχείριση που πρέπει να γίνεται στα νερό και ειδικά τώρα που τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα και ο κίνδυνος και για την επόμενη χρονιά είναι ορατός.

Στο Φράγκο ο πρόεδρος του Τ.Σ κ. Δημ Καζνέσης, και οι κάτοικοι του χωριού, αναφέρθηκαν αναλυτικά στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο δημοτικό διαμέρισμα  με κυρίαρχα ζητήματα που αφορούν τις υποδομές (οδοποιία, κόμβος, σήμανση, αρδευτικό δίκτυο, πληροφόρηση αγροτικών προγραμμάτων κλπ). Μετά και τις τοποθετήσεις και του Νομάρχη, η συζήτηση έκλεισε με την ενημέρωση από πλευράς των υπηρεσιακών παραγόντων  σχετικά με τα αγροτικά ζητήματα (έρευνα νέων καλλιεργειών κλπ)και άλλα ζητήματα που απασχολούν την διαχείριση και λειτουργία  των αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (νιτρορρύπανση κλπ) που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

«Είναι πραγματικά σημαντικό γεγονός αυτή η αμφίδρομη σχέση που αναπτύσσουμε με τον αγροτικό κόσμο του Νομού, ανταλλάσοντας απόψεις και εμπειρίες με σκοπό από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, είτε παρεμβαίνοντας άμεσα με τις υπηρεσίες μας, είτε λειτουργώντας ως ιμάντες μεταφοράς τους προς την κεντρική εξουσία. Επίσης οι αγρότες του Νομού μας, αισθάνονται ότι οι συζητήσεις αυτές αποτελούν σημαντική ευκαιρία να ανταλλάξουν υπεύθυνα και καθαρά τις θέσεις και τις απόψεις τους για το παρόν και το μέλλον του Νομού»κατέληξε ο Νομάρχης κ.Φ. Αλεξάκος με το πέρας και αυτής της περιοδείας του.

Προηγούμενο άρθρο Κατασκευή αρδευτικών – στραγγιστικών αντλιοστασίων με χρηματοδότηση από (ΚΑΠ)
Επόμενο άρθρο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης