Περιοδεία Νομάρχη σε Πρόδρομο, Μυρίνη & Μακρυχώρι


Τον Πρόδρομο, την Μυρίνη και το Μακρυχώρι του Δήμου Κάμπου επισκέφθηκε  ο Νομάρχης  Φώτης Αλεξάκος με συνεργάτες του. Το Νομάρχη συνόδευαν ο πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευάγγελος Κατσαρός οι Αντινομάρχες Βασίλης Νίκου, Γιώργος Παπάρας και  Θάνος Τότσικας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Σβάρνας και ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Απόστολος Γκούβης. Επίσης ο Δήμαρχος Κάμπου Κώστας Παπαλός παραβρέθηκε και στα τρία χωριά.

Στον Πρόδρομο η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Κων/νου Χάρμπα, παρουσία του Πρόεδρου Γεώργιου Χάρμπα και κατοίκων του χωρίου και τα βασικότερα θέματα που τέθηκαν από τους κατοίκους ήταν η γέφυρα της Αγ. Τριάδας ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο των κατοίκων του Δήμου αλλά και όμορων Δήμων και το Δημοτικό Σχολείο του οποίου η κατασκευή καθυστερεί εξ’ αιτίας αρχαιολογικών ευρημάτων. Για τη γέφυρα της Αγ. Τριάδας ο Νομάρχης ανέφερε ότι η ευθύνη υλοποίησης ανήκει στην Περιφέρεια, παρά ταύτα από πλευράς Νομαρχίας ασκείται συνεχής πίεση για την κατασκευή. Η μέχρι τώρα καθυστέρηση οφείλεται στην αδυναμία κατασκευής  από τον εργολάβο που τελικά κηρύχθηκε έκπτωτος. Η Νομαρχία διευκολύνει την Περιφέρεια πληρώνοντας τη νέα μελέτη της γέφυρας και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας από τη μεριά του διαβεβαιώνει πως γίνει επαναδημοπράτηση το Φθινόπωρο. Σχετικά με το Σχολείο, αν και βρίσκεται στην αρμοδιότητα του ΟΣΚ, ο Νομάρχης διαβεβαίωσε πως συνδράμει όσο μπορεί για να βρεθεί μια λύση.

Στη Μυρίνη η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Αναστάσιου Τσίλια στην οποία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Πέτρος Πολύζος και κάτοικοι του χωρίου και απηύθυναν ερωτήματα σχετικά με τη γέφυρα της Αγ. Τριάδας, με το πρόγραμμα Νιτρορύπανσης και κάποια ζητήματα που ανακύπτουν με την κατασκευή του Ε65 όπως απαλλοτριώσεις κλπ. Ο Νομάρχης ενημέρωσε σχετικά με τη γέφυρα και τα ζητήματα του Ε65 και για το πρόγραμμα της Νιτρορύπανσης ανέφερε πως η υπηρεσία έχει αποστείλει τις καταστάσεις των δικαιούχων αγροτών ήδη από  τις αρχές Ιανουαρίου και έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο επανειλημμένα. Στη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα των αγροτικών υποδομών καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο  για να το μέλλον του αγροτικού τομέα, για να μπορούν να μείνουν οι νέοι στα χωριά τους.

Στο Μακρυχώρι τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος  Γρηγόρης Μπάρας και πάρα πολλοί κάτοικοι στο καφενείο του Βασιλόπουλου Ευάγγελου. Η συνάντηση είχε μεγάλη διάρκεια καθώς τέθηκαν πάρα πολλά ζητήματα όπως η γέφυρα της Αγ. Τριάδας , η οδική σύνδεση του χωριού με τα γύρω χωριά για την άρση της οδικής απομόνωσης και διάφορα αλλά ζητήματα όπως περιβαλλοντολογικά και κάποια θέματα σχετικά με το αστικό ΚΤΕΛ και τη μεταφορά των μαθητών. Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος  με αφορμή τις ερωτήσεις των κατοίκων και ο Νομάρχης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μελετών που προωθείται από τη Νομαρχία που είναι ίσως από τα μεγαλύτερα στην χώρα σε σχέση με άλλους Νομούς. Σχετικά  με το δρόμο Μακρυχωρίου- Προαστίου θα εξεταστεί από κοινού με το Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος στη διάρκεια της περιοδείας συμμετείχε στη συζήτηση κάνοντας τοποθετήσεις και θέτοντας και αυτός από τη μεριά του τα ζητήματα που σχετίζονταν με κάθε χωριό. Πάνω απ’ όλα τόνισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει με το Νομάρχη και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για  τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του δρόμου Προδρόμου- Μυρίνης εκφράζοντας την επιθυμία να επεκταθεί μέχρι το Μακρυχώρι.

Ο Νομάρχης ανέφερε «Η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι άμεσή μας προτεραιότητα. Για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών του νομού μας έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση των  αγροτικών υποδομών αλλά και  νέων  μορφών συλλογικής επιχειρηματικής δράσης, όπως ομάδες παραγωγών ή θεματικά δίκτυα.  Μέσα από τη συλλογική δράση θα εξευρεθούν τρόποι μείωσης του κόστους παραγωγής αλλά και νέες αγορές για να διαθέτουν από κοινού τα προϊόντα τους.  Προς την αυτή την κατεύθυνση αυτή κινούμαστε από την αρχή της θητείας μας. Προσεχώς σχεδιάζουμε να γίνει νέος κύκλος ενημερώσεων των νέων κυρίως αγροτών και να τους υποστηρίξουμε στα πρώτα τους βήματα».

 

Προηγούμενο άρθρο Θετικός ο απολογισμός στα σχολικά πρωταθλήματα
Επόμενο άρθρο Ημερίδα υπό την αιγίδα του Τμήματος Σχεδιασμού Ξύλου Καρδίτσας