Περιοδεία Νομάρχη σε Μελισσοχώρι, Δασοχώρι & Αγ. Παρασκευή


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα χωριά του Δήμου Σοφάδων, Μελισσοχώρι, Δασοχώρι και Αγ.Παρασκευή, η από την προηγούμενη Πέμπτη προγραμματισμένη επίσκεψη του Νομάρχη που αναβλήθηκε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας του. Το Νομάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βαγγέλης Κατσαρός, οι Αντινομάρχες Ερμιόνη Βασιλού, Βασίλη Νίκου, Γιώργο Παπάρα, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Σβάρνας και ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Απόστολος Γκούβης.

Στο Μελισσοχώρι, τους υποδέχθηκαν οι κάτοικοι και ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Παπαδόπουλο Γιώργο,  στο καφενείο του κ. Ευαγγελογιάννη. Ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης, ήταν η κατασκευή του αντλιοστάσιου του Σοφαδίτη, έργο που έχει ήδη προταθεί στο πρόγραμμα Μπαλτατζής. Επιπλέον συζητήθηκε η κατασκευή δυο γεφυριών,  η διάθεση μηχανημάτων για τη συντήρηση αγροτικού δρόμου μήκος 2.000 μέτρων, ο καθαρισμός ρέματος εντός οικισμού  και η ευθυγράμμιση οδού προς το Παλιούρι.

Στο Δασοχώρι, τους υποδέχθηκαν στο καφενείο του κ. Αναγνωστόπουλου οι κάτοικοι και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Παπαγιαννόπουλος Δημήτρης . Συζητήθηκε αρχικά το θέμα  της Λιμνοδεξαμενής που έχει ήδη προταθεί στο πρόγραμμα Μπαλτατζής και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Σοφαδίτη με τη λήψη ορυκτού. Επισημάνθηκε επίσης το πρόβλημα που υπάρχει με το πόσιμο νερό καθώς υδρεύονται από αρδευτική γεώτρηση και το ζήτημα της συνένωσης των σχολείων που αντιμετωπίζεται προσωρινά με μεταφορά των μαθητών. Τέλος τέθηκαν τα ζητήματα της σήμανσης των δρόμων για τη βελτίωση της ορατότητας, η επισκευή της γέφυρας στον κεντρικό δρόμο που έχει υποστεί καθίζηση, ο καθαρισμός ερισμάτων στον κεντρικό δρόμο, η επιδιόρθωση του οδοστρώματος που έχει εμφανίσει λακκούβες σε ορισμένα σημεία και ο καθαρισμός ρεμάτων εντός οικισμού.

Στην Αγ.Παρασκευή  η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του κ. Νταλαμπίρα παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Βασίλη Κατσάρα, του Αντιδημάρχου κ. Αποστολόπουλου Κώστα, του Προέδρου του χωριού κ. Αδαμόπουλου Παναγιώτη  και πολλών κατοίκων. Βασικό έργο υποδομής για την περιοχή αποτελεί το αντλιοστάσιο στον Οργόζινο που θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων  και το παλιό αντλιοστάσιο στον Λείψιμο που χρειάζεται κάποια επέκταση. Επιπλέον τέθηκε το θέμα της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου και έγινε και αναφορά σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με τον Γ.Ο.Ε.Β Θεσσαλίας σχετικά με τη συντήρηση των στραγγιστικών έργων.

Μετά το τέλος της περιοδείας, ο  Νομάρχης δήλωσε «Διαπιστώνουμε κάθε φορά πως από τα βασικότερα ζητήματα που αναδεικνύονται κατά τις επισκέψεις που πραγματοποιούμε στα χωριά είναι η βελτίωση των αγροτικών υποδομών, καθώς αποτελεί ένα ζήτημα καίριας σημασίας για την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου του Νομού μας. Εμείς από τη μεριά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν, αναδεικνύουμε συνεχώς τα ζητήματα αυτά και ασκούμε πιέσεις προς την Πολιτεία για να προχωρήσουν τα έργα  υποδομών. Είναι όμως σημαντικό οι προσπάθειες που γίνονται να είναι  συντονισμένες και για το λόγο αυτό ζητάμε και από τους πολίτες να θέτουν και οι ίδιοι συνεχώς τα αιτήματα τους προς όλους τους φορείς. Ενώνοντας τις φωνές μας η διεκδίκηση των αιτημάτων γίνεται δυναμικότερη και πιο αποτελεσματική.»

Προηγούμενο άρθρο Νέα Ερώτηση του Βουλευτή Ρόβλια για το Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου
Επόμενο άρθρο Hμερίδα για το TEMΠME διοργάνωσε το Eπιμελητήριο Kαρδίτσας