Παρουσιάστηκαν οι στόχοι & οι προτεραιότητες της ΕΛΑΣ για το 2009


Καθώς και οι ειδικότεροι στόχοι και δράσεις που αφορούν στο Νομό μας,  σε εκδήλωση της Α.Δ. Καρδίτσας στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Με στόχο την ουσιαστικότερη ανταπόκριση της Αστυνομίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την εξασφάλιση της ελεύθερης κοινωνικοοικονομικής ζωής, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα από διαδικασίες μελέτης και ανάλυσης των δεδομένων, των επιστημονικών ερευνών, των απόψεων κοινωνικών φορέων και της διεθνούς εμπειρίας, κατάρτισε την πολιτική για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια για το έτος 2009. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, την πολιτική αυτή, καθώς και τους ειδικότερους στόχους που αφορούν στο Νομό μας, με την παρουσία των αρχών του Νομού, εκπροσώπων φορέων και πολιτών. Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Χαλάτσης αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες που έθεσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στα πλαίσια του τριετούς προγράμματος 2008-2010, οι οποίες είναι:


– Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.
– Η καταπολέμηση των ναρκωτικών.
– Η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας.
– Η οδική ασφάλεια, τροχονομική αστυνόμευση και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.
– Η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την σεξουαλική και οικονομική τους εκμετάλλευση (trafficking).
– Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
– Η προστασία των ανηλίκων (παραβατικότητα – θυματοποίηση).

– Οι κατασχέσεις πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και ο έλεγχος τήρησης των όρων ασφάλειας στη νόμιμη διακίνηση και φύλαξη τους.

– Η εκτέλεση διωκτικών εγγράφων (αποφάσεων κλπ)

– Η αντιμετώπιση ακραίων αντικοινωνικών συμπεριφορών (εμπρησμοί, καταστροφές από ομάδες, συγκρούσεις σε δημόσιους και αθλητικούς χώρους κα)

– Οι σοβαρές ανεξιχνίαστες περιπτώσεις παρελθόντων ετών παραμένουν ανοιχτές και διαρκώς αναπτύσσονται δράσεις για την εξιχνίασή τους

– Η αναβάθμιση της συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και με άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού και η μεθόδευση συντονισμένων συλλογικών δράσεων στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

– Η συστηματοποιημένη ανάπτυξη και εφαρμογή των μεθόδων και τεχνικών ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών σε περιφερειακό επίπεδο

– Η καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Στη συνέχεια ο Αστυνομικός Διευθυντής προέβη στον απολογισμό δράσης των υπηρεσιών της Α.Δ. Καρδίτσας κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του τριετούς προγράμματος και ανέλυσε τους στόχους της Α.Δ. Καρδίτσας για το 2009.

Προηγούμενο άρθρο Στα λευκά τα ορεινά και τα πεδινά νομού
Επόμενο άρθρο Κοντά στους αγρότες και μετά τα μπλόκα