Παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της ΛΕΦΚ


Μέσα από το υποέργο «Συλλογή Καταγραφή, διατήρηση και αναπαραγωγή του φωτοκινηματογραφικού υλικού της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής». 

 

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας στην αίθουσα του Κινηματογραφικού Μουσείου που στεγάζεται στη Δημοτική Αγορά, παρουσία των τοπικών αρχών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του υποέργου «Συλλογή Καταγραφή, διατήρηση και αναπαραγωγή του φωτοκινηματογραφικού υλικού της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής» στο πλαίσιο του προγράμματος του Ε.Κ.Τ. «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ». Το υποέργο υλοποιήθηκε από τη ΛΕΦΚΚ κατά την περίοδο Ιούνιο 2007-Ιούνιο 2008. Αξίζει να αναφέρουμε πως το βράδυ της Πέμπτης παρουσιάστηκε το έντυπο και το DVD που δημιούργησε η ΛΕΦΚΚ για τους σκοπούς του προγράμματος και θα διανεμηθεί δωρεάν, σε όλους τους φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα Μουσεία της χώρας και τα ΜΜΕ σε πανελλαδική εμβέλεια. Πρόκειται για μια αξιόλογη εργασία που προβάλλει την πόλη της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να μάθουν την ιστορία του τόπου τους και στους παλιότερους να θυμηθούν όλα όσα έζησαν. Επίσης προβλήθηκε ασπρόμαυρη ταινία για την πολιτιστική Καρδίτσα που γυρίστηκε πριν από 26 χρόνια και περιλαμβάνονται συνεντεύξεις επωνύμων Καρδιτσιωτών, όπως των Γιολδάση, Μπίτσιου κ.α. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης, οι Αντινομάρχες κ.κ. Νίκου και Σβάρνας, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκου, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Προηγούμενο άρθρο Φεστιβάλ Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ανεκτίμητη η προσφορά της Ραδιολέσχης Καρδίτσας