Ειδήσεις

Παρουσίαση του ημερολογίου για τα νερά των Αγράφων


Η  Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας, μετά το περσινό ημερολόγιο με φωτογραφίες των αξιών του τόπου μας : Νικόλαο Πλαστήρα, Γεώργιο Καραϊσκάκη και Αγίου Σεραφείμ και την προβολή της επιχείρησης «Θεόνη», φέτος προχώρησε στην έκδοση νέου ημερολογίου με κύριο θέμα επίκαιρο: «Τα νερά των Αγράφων: Πηγή ζωής του θεσσαλικού κάμπου» και φωτογραφίες των λιμνών : Σμοκόβου, Λίμνης Πλαστήρα και των έργων του φράγματος της Συκιάς Αργιθέας στον ποταμό Αχελώο.

Το ημερολόγιο δίνει συνοπτικά στοιχεία για την συμβολή των νερών των Αγράφων στην υδροδότηση πόλεων και κοινοτήτων, στις καλλιέργειες του Θεσσαλικού Κάμπου, στην τοπική και εθνική οικονομία, στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού Καρδίτσας, στην περιβαλλοντική προστασία της Θεσσαλίας, στην παραγωγή ηλεκτρονικής ενέργειας στην ανάπτυξη της αλιείας και απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Χ. Βασίλης Τσαντήλας, που επιμελήθηκε την έκδοση του ημερολογίου, δήλωσε ότι δύο μηνύματα εκπέμπει το ημερολόγιο.

1ον          Την ανάγκη συνέχισης και περάτωσης των έργων μερικής μεταφοράς των νερών του Αχελώου στην Θεσσαλία και

2ον          Την ανάδειξη της Αγραφιώτικης ζώνης ως κύριο υδροδότη της Θεσσαλίας, κάτι που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ, αφού οι κατέχοντες αξιώματα, διαχρονικά θεωρούν την ορεινή ζώνη των Αγράφων ως «άγονη γραμμή».

Την έκδοση του ημερολογίου στήριξε η επιτυχημένη επιχείρηση εστίασης Κτήμα Χαλίλη των Βασίλη και Νίκου Χαλίλη με καταγωγή από την Οξυά Αγράφων

Η παρουσίαση του ημερολογίου θα γίνει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6μμ στο Παυσίλυπο και θα μιλήσει ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Κων/νος Τζανακούλης. Το ημερολόγιο θα διατεθεί δωρεάν.

Στόχος της Ε.Α.Χ., το ημερολόγιο να κοσμεί κάθε δημόσιο κατάστημα και επιχειρήσεις σε κάθε κοινότητα του νομού .

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πίτας των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Παλαμά
Επόμενο άρθρο Ασθένειες φιστικιάς και φυτοπροστατευτικά μέτρα