Παραχωρήθηκε κτίριο στο Βόλο για τη στέγαση του ΚΕΤΕΑΘ


Ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα για την παραχώρηση ακινήτου στο Βόλο για τη στέγαση των υποδομών του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ):

«Σε συνέχεια της διαρκούς συνεργασίας μας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανάπτυξη των αγροτικών και ερευνητικών υποδομών ολόκληρης της Θεσσαλίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Σκιαδάς με ενημέρωσαν για τη δωρεάν παραχώρηση προς στο ΚΕΤΕΑΘ, για 99 χρόνια, της χρήσης κτηρίου στο Βόλο.

Το κτήριο, συνολικής επιφάνειας 7.608 τ.μ., που είναι γνωστό και ως «Κίτρινη Αποθήκη», έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με την απόφαση παραχώρησης, το ΚΕΤΕΑΘ υποχρεούται να προβεί σε εργασίες αναπαλαίωσης και αποκατάστασης του κτηρίου με την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το κτήριο παραχωρείται για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΚΕΤΕΑΘ στο Βόλο, το οποίο αναβαθμίζεται σημαντικά προκειμένου να επιτελέσει τον καίριο ρόλο του στην ανάπτυξη της έρευνας και τεχνολογίας στη Θεσσαλία.»

Επισημαίνεται ότι το ΚΕΤΕΑΘ ιδρύθηκε το 2006, είναι μη κερδοσκοπικό και κοινωφελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποτελείται από 4 ινστιτούτα.

  • – Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Αγρο-οικοσυστημάτων, για την ανάπτυξη της έρευνας στους τομείς της αειφόρου αγροτικής παραγωγής και της τεχνολογίας ξύλου, με έδρα την Καρδίτσα.
  • – Το Ινστιτούτο Μηχανοτρονικής, για την προώθηση της έρευνας στο τομέα της Μηχανοτρονικής και της Εμβιομηχανοτρονικής, με έδρα τον Βόλο.
  • – Το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής, Έρευνας και Τεχνολογίας, για την ανάπτυξη συνεργασιών στην έρευνα μεταξύ Α.Ε.Ι., νοσοκομείων και άλλων φορέων, με έδρα τη Λάρισα.
  • – Το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης, για την ανάπτυξη της έρευνας σε τομείς της ανθρώπινης κίνησης με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής απόδοσης και της ποιότητας ζωής, με έδρα τα Τρίκαλα.
Προηγούμενο άρθρο Στην Γερμανία ο κ. Κ. Τσιάρας σε εκδηλώσεις της ομογένειας
Επόμενο άρθρο 25 έργα προϋπολογισμού 20 εκ η πρόταση για το ΠΙΝΔΟΣ