Ειδήσεις

Παρατείνεται η έκθεση: μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω


Παρατείνεται η παρουσίαση της έκθεσης μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.). Το ενδιαφέρον και η προσέλευση του κοινού επιβάλλουν την παράταση σε αυτή την έκθεση που αποτέλεσε την συμμετοχή της πινακοθήκης στην 1η εβδομάδα ποδηλάτου που οργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας.

Η χρήση του ποδηλάτου και οι ιδιαιτερότητές της βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της θεματικής έκθεσης που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2013 και στην συνέχεια και σε άλλες πόλεις και πινακοθήκες της Ελλάδας για να ολοκληρώσει την διαδρομή της στην Καρδίτσα, την πόλη του ποδηλάτου και στην πινακοθήκη μας. Η έκθεση αυτή οργανώθηκε από τα μέλη της εικαστικής ομάδας greekartists.info. Η ομάδα αυτή συγκροτήθηκε το 2011 και συσπειρώθηκε γύρω από τον ομώνυμο διαδικτυακό τόπο, τον οποίο αντιμετωπίζουν ως μία ανοιχτή ψηφιακή πινακοθήκη: τα μέλη προβάλλουν από κοινού τις δουλειές τους και οργανώνουν ομαδικές θεματικές εκθέσεις υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την σύγχρονη ελληνική εικαστική παραγωγή. Η έκθεση μάλιστα μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω ήταν η πρώτη τους εκθεσιακή απόπειρα για να ακολουθήσουν κι άλλες στην πορεία.

Συμμετέχουν συνολικά 19 σύγχρονοι έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες και παρουσιάζονται 42 έργα – είναι έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμεικής και κατασκευές. Το πλήθος των τεχνικών, των υλικών, αλλά και των δημιουργών που συμμετέχουν εξασφαλίζουν μεγάλη ποικιλία στα βλέμματα και στις προσεγγίσεις που όλα μαζί υμνούν το ποδήλατο στην καθημερινή του χρήση.

Οι δημιουργοί που μετέχουν με έργα τους είναι οι: Αντώνης Αθανασίου, Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Ρένα Ανούση – Ηλία, Κωνσταντίνος Βαλαής, Νέλλη Γιαχανατζή, Ράνια Γριμάλδη – Κορομηλά, Νίκος Δεσεκόπουλος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Γιάννης Κολιός, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Δήμητρα Κουμαντάκη, Μαρία Κτιστοπούλου, Λιάνα Μελισσαράτου, Σύνη Παπαγιάννη, Θόδωρος Παπαγιάννης, Μιμή (Δήμητρα) Πετροπούλου – Δημητράκη, Τάσος Ράλλης και Βαρβάρα Σταϊνχάουερ – Παπαστεφανάκη.

Η πόλη μας θα είναι ο τελευταίος σταθμός αυτής της έκθεσης και για τον λόγο αυτό οι δημιουργοί – μέλη της εικαστικής ομάδας greekartists.info μας προσφέρουν μία πολύ γενναιόδωρη παράταση. Οι φίλοι της τέχνης αλλά και του ποδηλάτου θα έχουν έτσι την δυνατότητα να την απολαύσουν και στην διάρκεια του καλοκαιριού.

 

διάρκεια: έως το τέλος του καλοκαιριού 2016

 

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9π.μ. – 1μ.μ. & 6μ.μ. – 9μ.μ.

   Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8π.μ. – 2μ.μ.

   Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για το Ολοήμερο Σχολείο
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του βιβλίου Θεός και Κεφάλαιο στην Καρδίτσα