Ειδήσεις

Παραμένουν στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας τα τρακτέρ


Πολύμορφων δράσεων συνέχεια ενάντια στην πολιτική που οξύνει τα προβλήματά τους, διεκδικώντας την κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία, από τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειές τους, αλλά και από την ασύδοτη δράση των εμποροβιομηχάνων και μονοπωλίων, που εκμεταλλεύονται το μόχθο τους και κερδοσκοπούν σε βάρος τους με τις εξευτελιστικές τιμές που διαμορφώνουν για μια σειρά από προϊόντα. Παράλληλα διεκδικούν τα αιτήματά τους που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των οικογενειών τους, όπως η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και η λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στη Θεσσαλία

Στα Τρίκαλα και τη Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για να οργανωθούν καλύτερα οι μηχανοκίνητες πορείες που είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 25/1.

Στην Καρδίτσα τα τρακτέρ παρέμειναν στις πλατείες των χωριών, ενώ συνεχίστηκαν οι περιοδείες των Αγροτικών Συλλόγων για την ενημέρωση κι άλλων συναδέλφων τους.

Στη Λάρισα συνεχίστηκαν οι περιοδείες σε χωριά, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένες συσκέψεις των Αγροτικών Συλλόγων για να καθοριστεί η μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Στην Ελασσόνα οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, μοίρασαν την ανακοίνωσή τους και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στον δήμαρχο της πόλης, ζητώντας του να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση στήριξής τους.

 

ΠΗΓΗ: 902.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα
Επόμενο άρθρο Webcast του ΣΘΕΒ με την EY Ελλάδος, για την ανάκαμψη από τον COVID-19, και τη βιώσιμη ανάπτυξη