Ειδήσεις

Παραμένει Υπουργός Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας


Παραμένει Υπουργός Δικαιοσύνης ο Καρδιτσιώτης βουλευτής Κώστας Τσιάρας.

Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε την Δευτέρα δεν επέφερε καμία αλλαγή στο χαρτοφυλάκιο του κ. Τσιάρα, ενώ στο νέο κυβερνητικό σχήμα εισέρχονται δυο ακόμη Θεσσαλοί.

Πιο συγκεκριμένα: ο Τρικαλινός Κώστας Σκρέκας, που αναλαμβάνει Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, και η Βολιώτισσα Ζέττα Μακρή, ως Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Γιατί έμεινε αμετακίνητος o Κώστας Τσιάρας

Όπως γράφει το capital.gr η απόφαση ήταν ειλημμένη να παραμείνει στη θέση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, καθώς κρίθηκε πως έφερε ηρεμία στον πολύπαθο χώρο της Δικαιοσύνης και κυρίως επανέφερε την ισορροπία που έλειπε σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο.

Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα, άλλωστε ο κ. Τσιάρας είναι από πρόσωπα που απολάμβανε της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Αλλαγή δηλαδή θα ερχόταν μόνον αν υπήρχε ανάγκη μετακίνησης αλλού, προκειμένου να δοθεί έμφαση σε άλλο τομέα. ευρύτερο αντικείμενό του. Όλα αυτά, πήραν της προσωπικής χημείας με τον πρωθυπουργό, έφεραν την τελική απόφαση, αφού θέμα μετακίνησης δε τέθηκε ποτέ.

Ο Κώστας Τσιάρας γεννήθηκε στην Καρδίτσα και είναι Ιατρός Μικροβιολόγος- Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε πανεπιστημιακά κέντρα της Σουηδίας.

Από το 2004 έως σήμερα εκλέγεται Βουλευτής Καρδίτσας με τη Νέα Δημοκρατία.

Τον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού. Έχει διατελέσει, επίσης, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων τα Βουλής των Ελλήνων.

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκλέχθηκε ομόφωνα Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Ιούλιο του 2019 τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Δικαιοσύνης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα των υπαλλήλων των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως