2 υποτροφίες από το «Ίδρυμα Γεωργίου Αχ. Αλλαμανή»


Για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 σε αριστούχες αποφοίτους του ΤΕΕ-ΕΠΑΛ.

Σε μια απλή, αλλά ζεστή εκδήλωση, το Κοινωφελές «Ίδρυμα Γεωργίου Αχ. Αλλαμανή» παρέδωσε τις δύο (2) υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό έτος 2008-09 στις Πλασταριά Ευαγγελία απόφοιτο του 1ου ΤΕΕ-ΕΠΑΛ Σοφάδων που συνεχίζει τις σπουδές της στο ΤΕΙ Λάρισας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεως και Τσικρίκα Αικατερίνη απόφοιτο του 3ου ΤΕΕ-ΕΠΑΛ Καρδίτσας που συνεχίζει τις σπουδές της στο ΤΕΙ Λάρισας στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, αυξάνοντας σε περίπου 300 τις υποτροφίες που από το 1982 έχει χορηγήσει το Ίδρυμα σε Αριστούχους Πτυχιούχους της ΤΕΕ του Ν. Καρδίτσας  που συνεχίζουν σπουδές σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπ/σης και μέχρι περατώσεως των σπουδών τους σ’αυτές.

Οι παραπάνω υποτροφίες εγκρίθηκαν προηγουμένως από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την Διεύθυνση Διοίκησης Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και υπογράφηκαν με πρόσφατη Απόφαση από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υλοποίησε την αριθμ’ 3/14-11-2008 πράξη του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Ως γνωστό το ύψος της κάθε υποτροφίας ανέρχεται στο ποσό των 2.500 Ευρώ ανά έτος και χορηγείται σε Αριστούχους αποφοίτους των Τεχνικών Σχολείων (ΤΕΕ-ΕΠΑΛ) του Ν. Καρδίτσας , καταγόμενους κατά προτίμηση από το Ν. Καρδίτσας και περισσότερο ενδεείς σε οικονομικά μέσα που συνεχίζουν σπουδές σε Ανώτερη Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέχρι περατώσεως αυτών, υπό τον όρο της κανονικής προαγωγής από έτος σε έτος με επιτυχή εξέταση στο 50% τουλάχιστον των δηλουμένων μαθημάτων του έτους παρακολούθησης (2 εξάμηνα). 

Το Δ.Σ. συγχαίρει το σύνολο των υποψηφίων για το υψηλό επίπεδο επίδοσης και συμμετοχής στην Προκήρυξη του Ιδρύματος και τους εύχεται καλή συνέχεια στις σπουδές και στην  επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Δηλώνει δε ότι το σύνολο των υποψηφίων θα έχει την ενεργό συμπαράσταση του Οργανισμού σε ότι του ζητηθεί.

Με τον τρόπο αυτό το Δ.Σ. του Ιδρύματος και το ίδιο το Ίδρυμα τιμά έμπρακτα την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για την Μέση Τεχνική Εκπαίδευση ο Γεώργιος Αχ. Αλλαμανής, απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής του Βόλου εκείνης της εποχής που απεβίωσε στην Αθήνα το έτος 1974, σε έμπρακτη εκδήλωση της κοινωνικής του ευαισθησίας και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την προώθηση της Μέσης και Ανώτερης Τεχνικής Εκπαίδευσης που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο ιδιόκτητο Γραφείο του Ιδρύματος στη Καρδίτσα, Χαρίτου 5 και οι επιταγές για το Ακαδημαϊκό έτος 2008-09 των χιλίων πεντακοσίων (2.500) Ευρώ εκάστη, παραδόθηκαν στις δύο (2) δικαιούχους παρουσία των γονέων τους από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γεώργιο Ανυφαντή Δικηγόρο, με την υπογραφή προς τούτο σχετικής σύμβασης που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Οι  επόμενες επιταγές με το ίδιο ποσό και για όσα έτη διαρκούν οι σπουδές των υποτρόφων θα παραδίδονται από τον Γραμματέα του Ιδρύματος κ. Ψημμένο Χρήστο στην αρχή εκάστου Ακαδημαϊκού έτους με την κατάθεση Πιστοποιητικού της Σχολής όπου φοιτούν με την επιτυχία στο 50% τουλάχιστον των μαθημάτων τους  για κάθε έτος των σπουδών.

Προηγούμενο άρθρο Προσφορές μετά τις εκπτώσεις
Επόμενο άρθρο Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις από τον Νομάρχη Καρδίτσας