Ειδήσεις

Παρέμβαση του ΚΚΕ Καρδίτσας στο στρατόπεδο Λουμάκη


Αντιπροσωπεία  της Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ και του Τ.Σ. Καρδίτσας της ΚΝΕ επισκέφθηκε στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, το χώρο του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη αντιτασσόμενη στη σχεδιαζόμενη από τη Δημοτική Αρχή αλλαγή χρήσης ενός τμήματός του, ενώ ζήτησε την άμεση παράδοσή του  στο λαό ως πάρκο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γάζος Έκτορας, μέλος της Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, η Φυτσιλή Μαρίνα, Γραμματέας του Τ.Σ. Καρδίτσας της ΚΝΕ και ο Πίτσαβος Αποστόλης, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας επί δημαρχίας Χρήστου Τέγου.

Σε δήλωση του ο Γάζος Έκτορας ανέφερε:

«Στη σημερινή παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, ο λαός έχει πολλούς λόγους και μεγάλη εμπειρία για να σκεφτεί τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και τι του επιφυλάσσεται για το μέλλον.

Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη ανάγκη για ελεύθερους ανοιχτούς χώρους πρασίνου και άθλησης για το λαό και τη νεολαία, καθώς επίσης και για τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον.

Οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών μέχρι και σε προστατευόμενα δάση, όπως επιχειρείται και στα Άγραφα, αναδεικνύουν τον κίνδυνο ο φυσικός πλούτος να γίνει βορά στα νύχια των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι επιδιώξεις για την εμπορική «αξιοποίηση» των απορριμμάτων με μόνο σκοπό το κέρδος μέσα από την ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών των δήμων, θα φορτωθούν για άλλη μία φορά στις τσέπες των δημοτών και δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τα «όμορφα λόγια» για την πράσινη ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω έρχονται για να μείνουν αφού επικυρώθηκαν πρόσφατα από το περιβαλλοντικό νόμο της ΝΔ που ψηφίστηκε με την ουσιαστική συναίνεση και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος αυτός έρχεται για να σκοτώσει το περιβάλλον.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο πάρκο Λουμάκη, για να αναδείξουμε την αναγκαιότητα, πως αυτό που ξεκίνησε πριν από 20 ολόκληρα χρόνια με το ΚΚΕ στο τιμόνι του Δήμου Καρδίτσας, θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα προς όφελος του λαού της πόλης. Το πάρκο Λουμάκη δεν είναι περιουσία ούτε αυτής ούτε καμίας δημοτικής αρχής για να αποχαρακτηρίζει τμήματά του. Άλλωστε η αλλαγή χρήσης σε ένα τμήμα του τώρα είναι μόνο η αρχή για παραχωρήσεις χώρων σε όσους ενδιαφέρονται να «επενδύσουν» σε περιβαλλοντικά φιλέτα.

Η ΝΔ προεκλογικά είχε υποσχεθεί στα μεγάλα συμφέροντα να ισοπεδώσει με μπουλντόζες κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα. Αυτή τη σκυτάλη έπιασε η δημοτική αρχή για να τεμαχίσει με μπουλντόζες το πάρκο Λουμάκη.

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ και το Τ.Σ. της ΚΝΕ δηλώνουμε ότι μπουλντόζες θα μπουν σε αυτό το χώρο μόνο για να δημιουργηθεί πάρκο. Αυτό θα το εξασφαλίσει ο ίδιος ο λαός της πόλης μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του. Οι κομμουνιστές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το σκοπό αυτό.

Απαιτούμε από το Δήμο Καρδίτσας και καλούμε τους Καρδιτσιώτες να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν, το πρώην στρατόπεδο Λουμάκη να παραδοθεί ολόκληρο άμεσα για χρήση στο λαό της πόλης και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για να κατασκευαστεί το καλύτερο πάρκο της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΜΕ: Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που πλήττουν τα αγγούρια θερμοκηπίου και τα υπαίθρια