Ειδήσεις

Παρέμβαση του Ε.Κ.Κ. για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού σταθμού του Ο.Α.Ε.Δ.


Πάλι στο ίδιο έργο θεατές σχετικά με τη λειτουργία του νέου βρεφονηπιακού σταθμού του Ο.Α.Ε.Δ. στη συνοικία του Αγ. Δημητρίου. Παρά τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις που κάνουμε τα τελευταία χρόνια σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για την εύρυθμη λειτουργία του πρότυπου αυτού σταθμού δυναμικότητας 100 βρεφών και νηπίων που θα έδινε σημαντική βοήθεια σε 100 οικογένειες εργαζομένων , συνεχίζει να έχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας λόγω μη πρόσληψης  του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Μέχρι το Μάρτιο που λειτουργούσε ο σταθμός και έκλεισε λόγω του covid 19 λειτουργούσε με προσωπικό που αποσπάστηκε από το Δήμο Καρδίτσας βάση υπογραφής μνημονίου με τον ΟΑΕΔ,  και αυτό έγινε μέχρι να ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα της ΣΟΧ 2/2019.  Δυστυχώς όμως ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αρχές Μάρτη σταμάτησε και η διαδικασία πρόσληψής τους.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την Δευτέρα 1 Ιούνη που άνοιξαν πάλι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί –ο δικός μας σταθμός- να μην ανοίξει με ότι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους γονείς.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε άμεσα προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού λαμβάνοντας υπόψη ότι η δυναμικότητα είναι 100 βρέφη και νήπια και ότι ο κάθε εκπαιδευτικός δεν μπορεί να έχει περισσότερα από 7 παιδιά. Μόνο έτσι θα λυθούν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο σταθμός από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του.

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από 1 Σεπτέμβρη μέχρι 31 Ιουλίου δηλαδή για 11 μήνες το χρόνο.

Μέχρι να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η νέα προκήρυξη  για το σχολικό έτος 2020-2021 για την πρόσληψη εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού με 11 μήνες συμβάσεις εργασίας και να μην κολλήσει όπως τις προηγούμενες φορές η προκήρυξη στα γραφειοκρατικά γρανάζια του κράτους. Ήδη το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας εδώ και αρκετές μέρες κάνει συνεχόμενες παρεμβάσεις και προς τα κεντρικά του ΟΑΕΔ αλλά και προς τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες  όταν θα χτυπήσει το κουδούνι την 1η Σεπτέμβρη για την νέα σχολική χρονιά όλοι να είναι στη θέση τους και να είναι λυμένες οι αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Ψηφιακός μετασχηματισμός και ψηφιακές ικανότητες στελεχών έξυπνων πόλεων
Επόμενο άρθρο Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Πνεύματος