Ειδήσεις

Παρέμβαση της ΝΟΔΕ Καρδίτσας για τον άξονα Μουζάκι-Λ. Πλαστήρα


Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την έπαρση που χαρακτηρίζει την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος για τη χρηματοδότηση της Α΄ φάσης κατασκευής του νέου οδικού άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλίας!

Όμως, το ύφος της ανακοίνωσης δείχνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Καρδιτσιώτες θα πρέπει μάλλον να χρωστούν ευγνωμοσύνη στην κυβέρνηση που αποφάσισε να διαθέσει 4,6 εκ. ευρώ , ώστε να υλοποιηθεί ( προσοχή) το πρώτο μέρος της υπάρχουσας μελέτης… Αυτής της (αζήτητης όπως λένε, αλλά από αυτούς) μελέτης που τους θυμίζουμε ότι φρόντισε για την ύπαρξη της και τη χρηματοδότηση της μέσω του ΕΑΠΝΑ 2, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και τότε Υπουργός Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας.

Λίγη αυτοσυγκράτηση, διότι τη δέσμευση των παραπάνω πιστώσεων απέσπασε ο Νομός μας από το Υπουργείο Υποδομών, μόλις λίγους μήνες πριν τις …επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις(!)και μάλιστα μετά από συνεχείς οχλήσεις στη διάρκεια της παρούσας κυβερνητικής θητείας.

Πρόκειται δε για κονδύλια του κρατικού προυπολογισμού που προκύπτουν από την άγρια φορολογία που επιβάλλει αδιάκριτα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και στους Καρδιτσιώτες!

Καλά θα κάνουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναζητούν πολιτικά εύσημα από τους πολίτες του Νομού μας, να μεριμνήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση πολλών ακόμη κορυφαίων ζητημάτων που απασχολούν έντονα τις τοπικές κοινωνίες και καθορίζουν εν πολλοίς την καθημερινότητα και την μελλοντική πορεία τους!

Από αθεράπευτη ιδεοληψία δεν θέλουν καν να τα σκέφτονται, όμως σοβαρότατα θέματα όπως η απειλή εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στην Αργιθέα από τα εγκαταλελειμμένα έργα του Αχελώου και η λειτουργία του ΥΗΣ της Μεσοχώρας είναι ανοιχτά και πρέπει άμεσα να λυθούν με πράξεις και όχι λόγια τα οποία οι Καρδιτσιώτες  ‘’χόρτασαν’’ 3,5 χρόνια τώρα!

‘Οσο για την περίφημη παραγωγική ανασυγκρότηση που εξαγγέλουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν τα κυβερνητικά στελέχη και που υποτίθεται ότι δρομολόγησαν και στη Θεσσαλία με το  περσινό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας, ούτε εμείς την είδαμε, ούτε οι αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζονται να βγουν ξανά στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο, την επιβίωσή τους!

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οικοδόμοι: Όλοι στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο
Επόμενο άρθρο Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπ/κών για το Πολυτεχνείο