Ειδήσεις

Παρέμβαση Γ. Κωτσού για διόρθωση μηχανογραφικών σφαλμάτων στον ΟΑΕΔ


Στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ Γιώργος Κωτσός, ζητώντας την παρέμβασή του για να διορθωθούν μηχανογραφικά σφάλματα στον ΟΑΕΔ προκειμένου να λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ (λόγω COVID 19) εργαζόμενοι σε κοινωφελείς δράσεις Δήμων και ΝΠΔΔ.

Ειδικότερα, στη σχετική Αναφορά του ο Βουλευτής επισημαίνει τα παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ

Ο μηχανισμός ένταξης εργαζομένων στο πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία (αφορά 36.500 άνεργους ηλικίας 18-67 ετών) σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, είναι αποδεδειγμένα ένα χρήσιμο εργαλείο που συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας των εν λόγω φορέων.

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι με την πάροδο του χρόνου, μεγάλος αριθμός αυτών των εργαζομένων έγιναν απαραίτητα στελέχη στις αυτοδιοικητικές και άλλες κρατικές υπηρεσίες επιτυγχάνοντας παράλληλα ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Με την έλευση της πανδημίας του ιού COVID 19 και στην Ελλάδα, η κυβέρνησή μας προκειμένου να προστατέψει τη δημόσια υγεία από την εξάπλωσή του που όλοι βλέπαμε να εξελίσσεται ραγδαία σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, αναγκάστηκε να εφαρμόσει σκληρά περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα που προκάλεσαν αναπόφευκτα σχεδόν ολική παύση της διοικητικής και οικονομικής δραστηριότητας στην πατρίδα μας.

Προχωρήσαμε όμως άμεσα και στην υλοποίηση σειράς απολύτως απαραίτητων παρεμβάσεων για την υποστήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο.

Κορωνίδα του κυβερνητικού «πακέτου» των αντισταθμιστικών παροχών είναι το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ που σε λίγες ημέρες θα χορηγηθεί στους εργαζόμενους – και όχι μόνο -, που έχασαν τις δουλειές τους λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας του Κορωνοϊού.

 

Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα θέλω να σας ενημερώσω ότι σφάλματα στην ψηφιοποίηση των συστημάτων του ΟΑΕΔ είχαν ως αποτέλεσμα, για πολλούς από τους προαναφερθέντες εργαζομένους, να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση τους στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» με φυσικό επακόλουθο την απώλεια του παραπάνω υποστηρικτικού ποσού.

Επειδή οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους έχουν απόλυτη ανάγκη το βοήθημα των 800 ευρώ, σας απευθύνω έκκληση να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθωθούν τα μηχανογραφικά σφάλματα στον ΟΑΕΔ και να εκλείψει η προφανή αδικία που υφίστανται έναντι των άλλων δικαιούχων συναδέλφων τους».

 

Προηγούμενο άρθρο Η φωνή για τη δημόσια υγεία δεν καταστέλλεται δεν τρομοκρατείται
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων