Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου


Παράσταση διαμαρτυρίας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση πραγματοποίησαν φορείς, σωματεία της Καρδίτσας και εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, το πρωί της Δευτέρας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για την παιδεία.

Στη συνάντηση που είχαν με την εκπρόσωπο της Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Καραγιάννη τόνισαν την διαφωνία τους τόσο με την διαδικασία ψήφισης (μέσα στην μεγάλη εβδομάδα, με κλειστά τα σχολεία), όσο και με το περιεχόμενο που κατακρεουργεί το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ζητώντας την απόσυρση του.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν η Β/θμια εκπαίδευση να πάρει θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τις αποβολές μαθητών του 4ου λυκείου, που σηματοδοτούν ουσιαστικά απόπειρα τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος. Να σημειωθεί ότι κάποιοι από αυτούς τους μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν την σχολική χρονιά, εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Η εκρόσωπος της Β/θμιας αρκέστηκε να δηλώσει ότι είναι υπόθεση του συγκεκριμένου σχολείου και πρέπει να τηρείται η νομιμότητα. Όσο για το νομοσχέδιο είπε ότι την θέση των φορέων θα την μεταφέρει στον διευθυντή εκπαίδευσης.

Οι φορείς δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν το δικαίωμα τω παιδιών της λαϊκής οικογένειας στην δωρεάν δημόσια παιδεία.

 

Προηγούμενο άρθρο 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος σύγχρονου τάβλι
Επόμενο άρθρο Έντονη η κοινωνική δράση του Δήμου Καρδίτσας τον Μάρτιο