Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων για τις προαγωγές των μαθητών


Με αφορμή την προσαγωγή μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας που βρίσκονταν σε  κατάληψη, στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας, εκπρόσωποι φορέων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 20/3.

Οι φορείς ζήτησαν από τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωπο ουσιαστικά του υπουργείου παιδείας και κατά συνέπεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να καταδικάσει   αυτές τις πρακτικές.  Υποστήριξαν ότι πρόκειται για οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο που στοχεύει στην τρομοκράτηση των μαθητών και την χειραγώγηση του μαθητικού κινήματος.

Ο εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΚ κατήγγειλε ότι η ίδια μεθοδολογία χρησιμοποιήθηκε και στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις κι αυτό αποδεικνύει το οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης αφού -στα λόγια- έκφρασε την αντίθεση του στην συγκεκριμένη ενέργεια ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη περίπτωση «πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ όσες πραγματικά της αναλογούν» και την δικαιολόγησε ουσιαστικά λέγοντας πως έγινε εξαιτίας της πληροφορίας ότι «υπάρχουν βανδαλισμοί στο σχολείο» και ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να τις καταδικάσουν τις πράξεις.

Αρνήθηκε ακόμα ότι ήταν προσαγωγή αλλά μίλησε για «επίσκεψη» των μαθητών στην αστυνομική διεύθυνση. Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν ότι  «αποτελεί συκοφάντιση των μαθητικών αγώνων και μέσο τρομοκράτησης των μαθητών  οι παραπάνω ισχυρισμοί. Η καλύτερη απάντηση  είναι οργανωμένα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, λαϊκό κίνημα να παλέψουν  ενάντια στον αυταρχισμό Κυβέρνησης – ΕΕ.»

Τέλος κάλεσαν  σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία, που διοργανώνουν φορείς μαζί με μαθητές την Παρασκευή 22 Μάρτη και ώρα 12 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσωπήθηκαν η ΕΟΑΣΚ, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, ενώ παρέστησαν ο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπρωσης δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης  Κρανιάς και ο περιφερειακός Σύμβουλος Αστέρης Χαλάτσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά στην κορυφή της εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Επόμενο άρθρο Βασίλης Τσιάκος: Στόχος μας να αξιοποιήσουμε τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση