Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα


Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και Αγροτικοί Σύλλογοι του Ν. Καρδίτσας. 

Με την κινητοποίηση αυτή εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το κόστος παραγωγής και διαβίωσης για τους μικρομεσαίους αγρότες που έχει αυξηθεί από τις νέες αυξήσεις 8-10% της τιμής του αγροτικού και οικιακού ρεύματος, την ώρα που βιομηχανίες με απλήρωτους λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ παίρνουν πολύ πιο φθηνά το ρεύμα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ  Κώστας Τζέλλας τόνισε πως οι αγρότες πάντα πάλευαν και παλεύουν για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις λαϊκές οικογένειες, αλλά και για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

Τη δεδομένη πάντως στιγμή, υπογράμμισε πως «έχουμε επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν από τις συνδέσεις των γεωτρήσεων με ρεύμα σε αγρότες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και η ΔΕΗ δεν τους επανασυνδέει το ρεύμα για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν». Σημείωσε ακόμα πως  υπάρχει  έλλειψη προσωπικού της ΔΕΔΔΗΕ, όταν προκύπτει πρόβλημα βλάβης, δημιουργούνται καθυστερήσεις, αφού έρχονται μετά από έξι μέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζημιές που μπορούν να πάθουν οι καλλιέργειες.

Κλείνοντας, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο υπέρ των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που και αυτοί επλήγησαν από την πανδημία.

Για αντιλαϊκές πολιτικές από πλευράς κυβέρνησης και ΔΕΗ μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Γιάννης Τσιούτρας, ενώ στάθηκε απέναντι και στον περιβαλλοντικό νόμο αλλά και στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Προηγούμενο άρθρο 25η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά
Επόμενο άρθρο Αναπηρικό αμαξίδιο παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας