Παράσταση διαμαρτυρίας για το 2%


 Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Καρδίτσας, πραγματοποίησαν χθες στις 9.30 το πρωί οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης της πόλης μας. Ο λόγος…

η πληρωμή του φόρου του 2%, για το οποίο ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ορέστης Ψαχουλας, τόνισε: ««Η φετινή Γενική Συνέλευση του κλάδου μας στις 19 Ιουλίου, μας βρίσκει ίσως στο χειρότερο σημείο της επαγγελματικής μας πορείας. Η οικονομική κρίση που μαστίζει και την περιοχή μας, μάς καλεί να την αντιμετωπίσουμε και σ’ αυτόν τον αγώνα θέλουμε υποστηρικτές και όχι κοντόφθαλμους φοροεισπράκτορες και να μας αντιμετωπίζουνε με περισσότερη σοβαρότητα, ώστε να αντεπεξέλθουμε στους κινδύνους που εγκυμονεί η παρούσα κρίση. Σας είναι γνωστό ότι είμαστε εκατοντάδες επιχειρήσεις Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο Νομό και στο Δήμο Καρδίτσας, όπου εργάζονται χιλιάδες νέα παιδιά. Ως εκ τούτου σχεδόν είμαστε η πλέον βαριά βιομηχανία της περιοχής καθότι συνεργαζόμαστε με επιχειρηματίες Καρδιτσιώτες επιλέγοντας τοπικά προϊόντα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία.

Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε αντιμέτωπο το Δήμαρχο που επίμονα απαιτεί τον παράλογο και παράνομο Δημοτικό φόρο 2% τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή το 2007 και 2008. Και αναφέρω παράνομο διότι σύμφωνα με το άρθρο 33 της 6ης οδηγίας του 77/388/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 17/5/1977 που απαγορεύει ρητά την επιβολή φόρων που έχουν χαρακτήρα κύκλου εργασιών και επίσης το 0,5% είναι φόρος και ανταποδοτικό τέλος. Είναι ένας φόρος που δεν εισπράξαμε και δεν εισπράττουμε, άρα δεν μπορούμε να τον αποδώσουμε. Είναι ένας φόρος που δεν φορολογείται στα έξοδά μας και δεν τον δηλώνουμε ούτε στα έσοδά μας.

Τη στιγμή της κρίσης στηρίζουν τους επιχειρηματίες μειώνοντας ακόμη και το ΦΠΑ, όπως στη Γαλλία από το 19% στο 5%, στην Τουρκία και στην Κύπρο από το 9% στο 5,5%. Εδώ αντιμετωπίζουμε τους καταστηματάρχες φορτώνοντας φοροβάρη και χωρίς να μας χορηγούν τις άδειες λειτουργίας.

Σταματήστε κύριε Δήμαρχε να στέλνετε υπαλλήλους στην Εφορία για να πάρει τα φορολογικά μας στοιχεία. Αυτό είναι φασισμός, είναι παράνομο. Ζητάμε, όπως αναγνώρισε η κυβέρνηση το παράλογο του φόρου και μείωσε από 2% σε 0,5%, ν’ αρχίσουμε να πληρώνουμε το 0,5% και να παίρνουμε τις άδειες λειτουργίας.

Προηγούμενο άρθρο 600.000 Ευρώ για έργα σχολικής στέγης στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ανένδοτος ο Δήμος Καρδίτσας