«Παράλληλα έργα αναδασμού αγροκτήματος Φύλλου»


O Νομάρχης κ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Νίκου και την επιβλέπουσα μηχανικό κ. Μπαρτζιώκα επιθεώρησε το έργο «Παράλληλα έργα αναδασμού αγροκτήματος Φύλλου» προϋπολογισμού 3.094.000,00€.

Το έργο χρηματοδοτείται από την ΣΑΝΑ-3 και στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή των παράλληλων έργων του αναδασμού του αγροκτήματος Φύλλου.

Αναλυτικά περιλαμβάνεται η

  • διάνοιξη δευτερευουσών αποστραγγιστικών τάφρων συνολικού μήκους 17.220μ.
  • διάνοιξη τριτευουσών αποστραγγιστικών τάφρων συνολικού μήκους 58.660μ,
  • αμμοχαλικόστρωση αγροτικών οδών συνολικού μήκους 90.000μ.
  • κατασκευή τριάντα δύο (32) κιβωτοειδών οχετών Κ1-1, δέκα εννέα (19) κιβωτοειδών οχετών Κ2-2 και έξι (6) κιβωτοειδών οχετών Κ1-2.

Η σύμβαση του έργου με την εργοληπτική επιχείρηση ΤΕΚ Α.Ε. υπογράφηκε στις 5-2-2007 και το ύψος της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.718.686,07€.

Σε ότι αφορά τις εργασίες υλοποίησης του έργου μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί το 97% του αποχετευτικού δικτύου δηλαδή έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολο της η διάνοιξη των δευτερευουσών και τριτευουσών αποστραγγιστικών τάφρων μήκους 75 χλμ., επίσης έχει ολοκληρωθεί το 85% του οδικού δικτύου δηλαδή η αμμοχαλικόστρωση αγροτικών οδών συνολικού μήκους 80 χλμ, και έχουν κατασκευασθεί 50 κιβωτοειδείς οχετοί, και απομένουν μόνο 17 οχετοί.

Ο κ Νομάρχης έδωσε εντολή να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες κατασκευής και των υπόλοιπων εργασιών ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στο σύνολο του εντός του Νοεμβρίου.

Προηγούμενο άρθρο Κατασκευή τουριστικού περιπτέρου στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Kάμπου