Πανελλαδική Πανιατρική απεργία την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου


Γενική συνέλευση του ιατρικού συλλόγου την 15Η Δεκεμβρίου 8 μ.μ.

Η πολύμηνη καθυστέρηση από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), της καταβολής των οφειλομένων δεδουλευμένων αμοιβών στους συμβασιούχους ιατρούς συνεχίζεται. Η παρελκυστική τακτική των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα που αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού, έχει πλέον κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Η παρακράτηση σημαντικού μέρους του εισοδήματος των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, εκτός του ότι δημιουργεί σε πολλούς σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού και ανταποκρίσεως στις οικονομικές τους ανάγκες και υποχρεώσεις, θίγει συγχρόνως και την αξιοπρέπεια του συνόλου του ιατρικού κόσμου.

Έτσι, με απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της συνόδου των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας και την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, οι γιατροί της Καρδίτσας καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά στην Πανελλαδική Πανιατρική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Τα αιτήματά μας είναι:

1. Άμεση καταβολή από τον ΟΠΑΔ στους συμβεβλημένους ιατρούς ΟΛΩΝ των οφειλομένων ποσών.

2. Άμεση αναπροσαρμογή των σχεδόν επί εικοσαετία καθηλωμένων τιμών των εργαστηριακών και λοιπών ιατρικών πράξεων.

3. Απαγόρευση των εκβιαστικά ζητουμένων από ορισμένους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, εκπτώσεων, επί του κρατικού τιμολογίου.

4. Άμεση μηχανοργάνωση του ΟΠΑΔ και όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών.

5. Νομοθέτηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του Π.Ι.Σ. και όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, κ.λπ.) που αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Π.Ι.Σ.

6. Αναπροσαρμογή του μισθολογίου των νοσοκομειακών ιατρών και κυρίως του βασικού μισθού αυτών που είναι πάγιο αίτημα του Π.Ι.Σ.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν πως οι γιατροί δεν στρέφονται εναντίον των ασθενών τους (πράγμα αδιανόητο άλλωστε) αλλά κατά του ΟΠΑΔ που διαχειρίζεται με κακό τρόπο τα χρήματα των ασφαλισμένων του μη πληρώνοντας τις απαιτούμενες αμοιβές για την περίθαλψή τους. Για τον λόγο αυτό, ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και την  συμπαράστασή τους στον αγώνα μας, γνωρίζοντάς τους ότι μέχρι τώρα έχουμε εξαντλήσει χωρίς αποτέλεσμα, τους υπόλοιπους τρόπους διεκδικήσεως  των αιτημάτων μας.

Επίσης, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 15η Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για την κλιμάκωση του αγώνα. 

ΔΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    

Καρδαράς Κώστας

Η

ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

Μπάλλα Μαρία

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση αποτελεσμάτων εφαρμογής του Leader+
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη στο Δήμο Μουζακίου για τις έκτακτες ανάγκες