Ειδήσεις

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας


Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος υγείας πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στο Παυσίλυπο στης 23/10/20, ύστερα από πρωτοβουλία και κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας.

Η αβεβαιότητα που βιώνουμε σαν συμβασιούχοι εν καιρώ πανδημίας δεν σταματά, καθώς καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο σύστημα υγείας. Συνεχώς έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε τη λήξη των συμβάσεων μας με όρους που διαφέρουν ανάμεσα στους διάφορους κλάδους και ειδικότητες. Η αγωνία μας, όμως, και η απαίτησή μας είναι κοινή.

Με μεγάλο πείσμα και αυτοθυσία  θα παλέψουμε κόντρα στην πανδημία και σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στους χώρους εργασίας μας, από ελλείψεις σε υλικά, προσωπικό, ακόμα και κτιριακά προβλήματα,όπως αυτά που προέκυψαν από την πρόσφατη πλημμύρα.

Με το ίδιο πείσμα και επιμονή θα αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά που αξίζει σε κάθε εργαζόμενο.

Για αυτό ενώνουμε όλοι οι συμβασιούχοι τις φωνές μας. Για την ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μονιμοποίησή μας. Για αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας. Για την ενίσχυσή της υγείας από το κράτος με προσλήψεις, εξοπλισμούς, δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις για όλους.

Η σύσκεψή μας ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να συντονίσουμε τη δράση μας. Δημιουργήσαμε την επιτροπή αγώνα συμβασιούχων υγειονομικών που θα αναλάβει δράσεις διεκδίκησης αλλά και συντονισμού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την υλοποίηση των κοινών μας αναγκών.

Διεκδικουμε :

  • Η αμεση ανανεωση των συμβασεων των εργαζομένων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε όλες τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας είναι επιτακτική ανάγκη για εμάς και για την υγεία του λαού.
  • Διεκδικούμε τη μονιμοποιηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Η ολόπλευρη και χωρίς καθυστερήσεις ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι η μόνη εγγύηση για την υγεία του λαού και των οικογενειών μας, η βασική αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να εξασφαλισθεί επάρκεια σε κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγεία.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test για τον COVID-19 σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.
  • Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες και να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.
  • Ένταξη όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στα σωματεία τους, στην ΠΟΕΔΗΝ και στην ΑΔΕΔΥ.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση».

 

Της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Υγειονομικών

 

Προηγούμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Γραμματικού
Επόμενο άρθρο Ασ. Βασιλάκος: Σκοτάδι στη διαχείριση-διακίνηση και διανομή τροφίμων στην Κοινότητα Μουζακίου