Ειδήσεις

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκης στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας


Την Παρασκευή 29/9/2017, επισκέφθηκε το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Ο κ. Υφυπουργός προέρχεται και ο ίδιος από την Τεχνική Εκπαίδευση. Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα της, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επισκεφθεί το σχολείο μας, να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, και να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές για τρόπο λειτουργίας του.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ώρα πλήρους λειτουργίας της σχολικής μονάδος. Ο κ. Υφυπουργός συνοδεύτηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα και κα Βράντζα Παναγιώτα, καθώς επίσης και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Καρδίτσας κ. Παπανούσκα Μιχάλη.

Μετά από σύντομη ενημέρωση, από το Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Αναστάσιο Τσίρα, για τους τομείς και ειδικότητες που λειτουργούν στο 2ο ΕΠΑ.Λ., έγινε σύντομη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Κατά τη διάρκειά της ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα καινοτόμα προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο, το οποίο με επιμονή και συνέπεια διατηρεί υψηλό επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης, όπως καταμαρτυρούν οι πολλές επιτυχίες κάθε χρόνο στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Πολλοί ήταν οι επιτυχόντες  σε Πανεπιστήμια καθώς από φέτος δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ., εκτός από Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα, να εισάγονται με ποσόστωση και σε Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, στην Αίθουσα Προβολών του σχολείου, ανέπτυξε τις θέσεις και προτάσεις του Υπουργείου για την Τεχνική Εκπαίδευση, δέχθηκε ερωτήσεις και συζήτησε μαζί τους.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. παρέδωσαν στον κ. υφυπουργό υπόμνημα με παρατηρήσεις και αιτήματα περαιτέρω βελτίωσης της λειτουργίας της Τεχνικής Εκπαίδευσης και ο κ. Υφυπουργός υποσχέθηκε πως θα τα εξετάσει προσεκτικά και άμεσα.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε μικρή δεξίωση, με εδέσματα και γλυκά τα οποία παρασκεύασαν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Γεωπονίας, της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους, εντυπωσιάζοντας τους υψηλούς επισκέπτες για την ποικιλία και την ποιότητα τους.

Ο κ. Υφυπουργός αποχώρησε από το σχολείο μας αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Λειτουργία τμήματος Βambini (4-7 ετών) στην ΚΒΑ