Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας για το άνοιγμα των σχολείων


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας ευχόμαστε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια καλή και δημιουργική  χρονιά. Μία χρονιά που όμως διαφέρει τόσο πολύ από όλες τις προηγούμενες.

Τη Δευτέρα 11-1-2021 τα σχολεία θα ανοίξουν μετά από περίπου 2 μήνες τηλεκπαίδευσης, λόγω Covid-19. Το γεγονός αυτό είναι αδιαμφισβήτητα θετικό αφού είναι πλέον από όλους αποδεκτό ότι η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να υποκατασταθεί με τίποτα άλλο.

Η επιλογή, όμως της Κυβέρνησης,  να ανοίξει τα σχολεία έγινε προκαταλαμβάνοντας την επιτροπή λοιμοξιολόγων, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονταν δημόσια, αποδεικνύοντας ότι ακούνε τους ειδικούς επιλεκτικά, αλλά το σπουδαιότερο χωρίς κανένα σχέδιο και μέτρο για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά.

Το γεγονός ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών, σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να στελεχώσουν το σύνολο των κενών, σε εύρεση νέων χώρων κατάλληλων για μάθημα, σε παροχή όλου του υγειονομικού υλικού που είχε εξαγγελθεί υπό την ευθύνη του Κράτους, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για μια ακόμα φορά προτάσσεται η ατομική ευθύνη για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες και παλινωδίες στην προστασία των μαθητών – εκπαιδευτικών και γονιών από την πανδημία του covid 19. Η ποιοτική και ασφαλής λειτουργία των Σχολείων μας εν μέσω υγειονομικής κρίσης είναι πολλά περισσότερα από το δωρεάν «παγουρίνο» στα παιδιά του δημοτικού.

Οι εξελίξεις, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο ότι όλες οι διεκδικήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν και είναι αναγκαίες και επιτακτικές για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.


Απαιτούμε περισσότερα και ουσιαστικότερα μέτρα από την Πολιτεία για την Παιδεία:

 

  • Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 ανά τμήμα
  • Αξιοποίηση όλων των υποδομών που πληρούν τις προϋποθέσεις για κατάτμηση τμημάτων. Υπάρχουν σχολεία με άδειες αίθουσες και μεγάλα σε αριθμό μαθητών τμήματα, τα οποία δεν χωρίζονται
  • Προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων
  • Ανανέωση των τρίμηνων συμβάσεων των αναπληρωτών
  • Μείωση και αναπροσαρμογή της διδακτικής ύλης (η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν κάλυψε πλήρως τη γνωστική διαδικασία αφού υπήρχαν μαθητές που δε συμμετείχαν)

Ανοιχτά σχολεία με ασφαλή λειτουργία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τέλη Απριλίου παραδίδεται το Διυλιστήριο Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στην ΤΚ Ανάβρας