Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για τον θάνατο της Ντίνας Μπαντή


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ), αποχαιρετούν την συναγωνίστρια Ντίνα Μπαντή που έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 22 Οκτώβρη.

Γεννημένη στην Άμπελο το 1958 από οικογένεια αγροτική, με μεγάλη αγωνιστική παράδοση, εντάχθηκε στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα την δύσκολη περίοδο του 1990. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας  για πολλά χρόνια (από το 1991 ως το 2008). Μέχρι σήμερα, παρά τις δυσκολίες που της δημιουργούσε το πρόβλημα της υγείας της, ήταν εκλεγμένη στην διοίκηση του Συλλόγου και συμμετείχε στην δράση του.

Με την πρωτοπόρα σκέψη και δράση της συνέβαλε να δυναμώσει ο Σύλλογος, να απλώσει τις παρεμβάσεις του σε όλα τα ζητήματα μικρά και μεγάλα που απασχολούν τις γυναίκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών οικογενειών της Καρδίτσας.

Θεωρούσε σημαντικότερο όλων και αγωνίστηκε γι’ αυτό, την ένταξη και ανάδειξη στο κίνημα νέων γυναικών, εργαζόμενων, αγροτισσών, αυτοαπασχολούμενων.

Συνέβαλε  αποφασιστικά στην ίδρυση των Ομάδων της ΟΓΕ στα χωριά, πιστεύοντας ότι η οργανωμένη δράση θα βοηθούσε τις αγρότισσες στον αγώνα τους για απελευθέρωση και χειραφέτηση.

Η κοινή δράση  του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος με τα άλλα κινήματα ήταν στις προτεραιότητες της.  Πρωτοστατούσε ώστε οι γυναίκες του συλλόγου να είναι παρούσες στους αγώνες του εργατικού, αγροτικού κινήματος, στις συγκεντρώσεις, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, στα μπλόκα της αγροτιάς.

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών, των Ομάδων της Σέκλιζας και του Ταμασίου, οι γυναίκες της Καρδίτσας που την γνώρισαν μέσα από τους αγώνες θα την θυμόμαστε πάντα για την αγωνιστική στάση που κράτησε σε όλες τις στιγμές της ζωής της, κι αυτό  αποτελεί παράδειγμα για όλες μας.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη της την οικογένεια, στους γονείς της, στην κόρη και τα εγγόνια της, στα αδέρφια της.

Η κηδεία έγινε την Παρασκευή 23 Οκτώβρη στις 15:30 στο χωριό της, στην Άμπελο Καρδίτσας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 6 νέα κρούσματα Covid στην Καρδίτσα και 48 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας