Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Μαντάνης, διδάκτωρ επιστήμης ξύλου του Παν/μίου Wisconsin-Madison των ΗΠΑ, εκλέχθηκε σήμερα νέος Προϊστάμενος του Τμήματος ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου της Καρδίτσας. Έλαβε 12 ψήφους, επί ψηφισάντων 12, από τα τακτικά μέλη του Τμήματος αυτού, και ψηφίστηκε από τους σπουδαστές (17 ψήφοι, 1 λευκό). Η θητεία του ξεκινά στις 01-09-2012. Αυτή θα είναι διετής (2012-2014) και διαδέχεται τον κ. Γεώργιο Νταλό, Αν. Καθηγητή, στη διοίκηση του εν λόγω τμήματος∙ μετά από την πετυχημένη θητεία του κ. Νταλού με πολλές δράσεις και σημαντικές πρωτοβουλίες.
Ο κ. Γ. Μαντάνης έχει διατελέσει Προϊστάμενος του εν λόγω Τμήματος τα έτη 2002 έως 2006 όταν το τμήμα ήταν στα αρχικά έτη της ακαδημαϊκής ανάπτυξής του. Ο Καθηγητής Γ. Μαντάνης, με καταγωγή από την Μυτιλήνη, κατέχει δίπλωμα του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. από το 1989. Έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ το 1990 με υποτροφία και τελείωσε το διδακτορικό του το 1994 στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison στο γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης ξύλου. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1994, εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, και τα έτη 1996 και 1997, εργάζεται στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης (ΕΘΙΑΓΕ). Από το 1998 έως και το 2002 εργάζεται ως ερευνητής στις βιομηχανικές εταιρείες ARI και MARLIT του ομίλου ACM Wood Chemicals στη Θεσσαλονίκη, όπου και συνεργάζεται με ινστιτούτα ερευνών και βιομηχανίες συγκολλημένων προϊόντων ξύλου της Ευρώπης. Από το Νοέμβριο του 2002, ο Δρ. Μαντάνης υπηρετεί στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, και διαμένει μόνιμα στην Καρδίτσα.
O Δρ. Μαντάνης έως σήμερα έχει αξιόλογο επιστημονικό, ερευνητικό και τεχνικό έργο (ιστοσελίδα: www.teilar.gr/~mantanis) που περιλαμβάνει >30 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα περιοδικά και παγκόσμια συνέδρια με κρίση, δύο παγκόσμια διπλώματα ευρεσιτεχνίας και >80 τεχνικά άρθρα σε ελληνικά περιοδικά. Είναι επιστημονικός κριτής σε 5 ξένα έγκριτα (referred) journals, συμμετέχει στο editorial board του σκανδιναβικού επιστημονικού περιοδικού Wood Material Science & Engineering, ενώ το όλο έργο του τυγχάνει σήμερα διεθνούς αναγνώρισης με σχεδόν 300 διεθνείς παραπομπές-ετεροαναφορές (citation index).