Ο Δ. Καρδίτσας προωθεί σημαντικά & πρωτοποριακά έργα


Σε σχέση με τα όσα αναφέρει σε επιστολή του προς τον τοπικό τύπο ο κ. Χρ. Τέγος θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

O Δήμος Καρδίτσας αυτή την περίοδο προωθεί σημαντικά και πρωτοποριακά έργα σε όλους τους τομείς, αθόρυβα και συστηματικά. Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με πλήρη διαφάνεια και εφαρμογή των νόμων και μάλιστα σε μια δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκυρία, δεδομένου ότι το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για την περίοδο 2007 -13 ( Δ’ ΚΠΣ) δεν έχει ακόμα αρχίσει να χρηματοδοτεί έργα και δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε ορισμένα από τα σημαντικά έργα που προωθεί ο Δήμος και συγκεκριμένα στο Αστυνομικό Μέγαρο, το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, την Ελεγχόμενη Στάθμευση και την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε Δημοτικά Κτίρια αναφέρθηκε με χθεσινή επιστολή του και ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρ. Τέγος.

Τα έργα αυτά είναι χρήσιμα για τους πολίτες, το Δήμο μας  και την ευρύτερη περιοχή, αξιολογούνται θετικά από την τοπική κοινωνία και διεκδικούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Τέγος αντί να στηρίξει τη δύσκολη προσπάθεια, επί μία ολόκληρη διετία αναλώνει όλες τις δυνάμεις του προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σαν να μην έφθανε αυτό, στη χθεσινή επιστολή του αναφέρεται γενικά και αόριστα σε «business» και αποτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα δεν έχει υπογράψει καμία – ούτε μία – σύμβαση με ιδιώτη για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, κάτι που δεν ισχύει για την δική του περίοδο, κατά την οποία υπογράφηκαν τέτοιου είδους συμβάσεις και μάλιστα υψηλών προϋπολογισμών.

Αντίθετα υπογράψαμε με πλήρη διαφάνεια αρκετές συμβάσεις για σημαντικά έργα στο Δήμο Καρδίτσας, κάτι που είχαμε υποσχεθεί στους δημότες και είναι θετικό και αναγκαίο για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Προηγούμενο άρθρο Τι θα ντυθείτε τις Απόκριες;
Επόμενο άρθρο Πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν οι Ε.Ο.Α. Καρδίτσας, Τρικάλων & Λάρισας